• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJNOVIJA PREDSTAVA GLUMAČKE DRUŽINE »HISTRION« NAKON SIJEČANJSKE ZAGREBAČKE PREMIJERE GOSTUJE U DARUVARU

»PARTIJA REMIJA« U DARUVARSKOM KINU

Sentimentalna komedija o susretu dva usamljena bića u zlatnim godinama koja putem igre karata ostvaruju novi život. Glavne uloge tumače Žarko Potočnjak i Branka Cvitković.

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Kartaška partija na život i smrt u jednom staračkom domu, u kojoj je umirovljenik Branka Cvitković, a umirovljenica Žarko Potočnjak, gostuje u daruvarskoj kino dvorani »30.svibnja« u utorak 4. ožujka u 19:30 sati.

Tragikomedija »Partija remija« (The Gin Game) u režiji Zlatka Svibena nastala je po Pulitzerom nagrađenom predlošku američkog dramatičara Donalda L. Coburna.

Radnja je smještena u starački dom u kojem se upoznaju inače prilično usamljeni Weller Martin i Fonsia Dorsey. Weller ponudi Fonsiji da će je naučiti igrati remi, nakon čega ona dobije cijeli niz partija. Wellerova nemogućnost da pobijedi Fonsiju počinje ga iznimno frustrirati, a ona postaje sve samouvjerenija. Tijekom igre upuštaju se u dugačke dijaloge o obitelji i životu prije dolaska u dom, no postupno i jedno i drugo razgovor, kao i partiju, počinju tretirati kao natjecanje, pokušavajući na sve moguće načine izložiti i iskoristiti protivnikove slabosti…

Coburn je za »Partiju remija« 1978. dobio Pulitzera za dramski tekst. Za njegovo uprizorenje na pozornici Glumačke družine Histrion scenografiju je napravio Miljenko Sekulić uz asistenciju Ane Sekulić, kostimografkinja je Elvira Ulip, za glazbu je zaslužan Darko Hajsek, masku Merima Đikoli, a rasvjetu Dražen Dundović. Suradnik za iluzionizam je Ivica Krakić.

Cijena ulaznica je 35 kuna. Ulaznice možete kupiti svaki dan u računovodstvu Pučkog otvorenog učilišta Daruvar od 7-15 h te ukoliko ih preostane i prije početka predstave, na blagajni kina.

Ažurirano ( Utorak, 25 Veljača 2014 14:04 )