• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


86 NOVIH SKLADBI U KONKURENCIJI ZA PREDSTAVLJANJE NA PJESMAMA PODRAVINE I PODRAVLJA

PRED STRUČNIM ŽIRIJEM JE TEŽAK ZADATAK

Koje će skladbe biti predstavljene na 22. festivalu u Pitomači, odlučit će stručni žiri.

E-mail Ispis PDF

Krajem veljače zatvoren je natječaj za nove skladbe za glazbeni festival u Pitomači. Iz udruge Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja kažu da su primili 86 glazbenih radova od kojih će o najboljima odlučiti stručni žiri.

– Pred stručnim žirijem je težak zadatak. – rekao je umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan, te dodao – Svake godine na natječaj pristižu kvalitetne skladbe koje predstavljaju svojevrstan izazov. Nije jednostavno odlučiti tko će dobiti priliku predstaviti se publici. – zaključio je Barčan

Članovi stručnog žirija su: Branko Uvodić, Željen Klašterka, Željko Kovačić, Branko Meglajec, Hrvoje Hegedušić, Ksenija Erker, Siniša Leopold, Vesna Bedeković i Zlatko Turkalj. Oni će se sastati 19. ožujka, dok bi rezultati natječaja trebali biti poznati krajem ožujka.

Udruga za kraj ožujka priprema i četvrti memorijal dr. Marijana Jergovića – Čuvar uspomena. U nedjelju, 30. ožujka, u kino dvorani u Pitomači s početkom u 19 sati moći ćete poslušati pjesme u čijem je stvaranju sudjelovao dr. Marijan Jergović, jedan od utemeljitelja festivala Pjesme Podravine i Podravlja.

Ažurirano ( Srijeda, 12 Ožujak 2014 16:50 )