• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


VELIKI KONCERT ŽELJKA JOKSIMOVIĆA U BJELOVARU

Željko Joksimović je postao poznat najširoj publici kada je na »Eurosongu 2004.« predstavljao Srbiju i Crnu Goru s pjesmom »Lane moje« i osvojio izvanredno drugo mjesto

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Željko Joksimović, jedan od najpopularnijih izvođača zabavne glazbe u regiji, nastupit će na koncertu u Bjelovaru, 26. travnja u Školsko-športskoj dvorani Bjelovar. Cijena ulaznica je  80 kuna za parter i 100 kuna za sjedenje.

Željko Joksimović je postao poznat najširoj publici kada je na »Eurosongu 2004.« predstavljao Srbiju i Crnu Goru s pjesmom »Lane moje« i osvojio izvanredno drugo mjesto. Veliki uspjeh na »Eurosongu« ponavlja i dvije godine kasnije kada je skladao glazbu za pjesmu »Lejla« s kojom je grupa »Hari Mata Hari« predstavljala Bosnu i Hercegovinu na »Eurosongu« te godine u Ateni. Pjesma je osvojila odlično treće mjesto, a Željko Joksimović dobiva i prestižnu nagradu za najboljeg skladatelja (Composeraward) prema mišljenju svih skaldatelja koji su sudjelovali na festivalu. Uspjesi na »Eurosongu« promijenili su tok njegove karijere. Ti prijelomni trenuci dali su poseban pečat njegovom glazbenom opusu i kompozicijama koje nastaju nakon tih godina. O tome govore i rezultati koje postiže u narednim godinama koji pokazuju stalnu tendenciju rasta. Suradnja i duet s austrijskom pjevačicom Tamee Harrison na pjesmi »I Live My Life For You« dovela je do toga da izdavačka kuća »Warner"« uvrsti ovu pjesmu u kompilaciju na kojoj se pored spomenutog dueta nalaze i pjesme Robbie Williamsa, grupe »Abba« i drugih poznatih umjetnika.

Željko Joksimović radio je duete sa Dinom Merlinom (»Supermen«) i Harisom Džinovićem (»Šta će meni više od toga«), te skladao za Tošu Proeskog (»Čija si«, »Nesanica«) i Halida Bešlića (»Miljacka«).

Ažurirano ( Petak, 04 Travanj 2014 13:20 )