• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PASIJA 2014 – KRIŽNI PUT

USKRŠNJA IZLOŽBA MATKA ANTOLČIĆA U ČAZMI

Otvorenje izložbe je 15. travnja u 19,00 sati, a izložba je otvorena do 30. travnja. Izložba se može razgledati u radno vrijeme knjižnice.

E-mail Ispis PDF

Pasija 2014 naziv je izložbe asamblaža, kombinirane tehnike, korištenje »ready-made« predmeta. Ciklus je nastao na IV. godine studija koji predstavlja Križni put, radovi koji će biti na izložbi izlagani su na Pasionskoj baštini 2011. godine u Zagrebu.

– U svom radu koristim avangardnu tehniku foto-montaže i »ready-made« predmete, poput čavala, platna i suhih grana, a sve povezujem nanosima boje. Mini-ciklus križni put, koji nastaje na četvrtoj godini  studija, energičan je, polemičan i naturalan primjer asamblaža, kojim želim istaknuti pojam i suštinu svake pojedine postaje. – Matko Antolčić

Ovaj mladi, već sada poznati autor rođen je u Bjelovaru prije 25 godina. Osnovnoškolsko obrazovanje stekao u Čazmi. 2007. Godine, a maturirao na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, grafički odsjek.
Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, također grafički odsjek.

2012. godine  završio je preddiplomski sveučilišni studij Grafika i stekao akademski naziv sveučilišni prvostupnik grafike. Iste godine upisuje diplomski studij Grafika. Godinu poslije diplomirao je na istoimenom diplomskom studiju Grafika i stekao akademski naziv magistar grafike.

Do sada je ostvario devet samostalnih izložbi od kojih je jedna predstavljena u inozemstvu, devet skupnih izložbi te sudjelovao na pet likovnih kolonija.

Ažurirano ( Utorak, 15 Travanj 2014 11:21 )