• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJVEĆI I NAJDUGOVJEČNIJI SAJAM HRVATSKE POLJOPRIVREDE ODRŽAVA SE OVE GODINE NA SAJAMSKOM PROSTORU GUDOVAC OD 7. DO 9. RUJNA

OGLEDALO ZELENE HRVATSKE PUNIH 20 GODINA!

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam ove godine u znaku dvadesetogodišnjeg jubileja dočekuje, usprkos sveopćoj gospodarskoj krizi, veći broj izlagača i posjetitelja na Sajamskom prostoru Gudovac, na kojem su iz godine u godinu sve bolji uvjeti izlaganja i boravka, a sadržaji i program bogatiji i primjereniji svim generacijama. Izlagači tvrde: Dolazak na Bjelovarski sajam je koristan, jednostavan i najjeftiniji izlazak na tržište, a potencijalni kupci i posjetitelji već su navikli da na jednom mjestu mogu vidjeti sve što vrijedi u agraru.

E-mail Ispis PDF

Bjelovarski sajam, koji se održava u kontinuitetu već 20 godina, postao je snažna promotorska vertikala hrvatskog agrara, svih onih koji se na bilo koji način nalaze u poljoprivredi ili koji sebe u budućnosti vide u poljoprivredi, neovisno je li riječ o proizvodnji, preradi ili plasmanu. Većina izlagača postala je svjesna da je Bjelovarski sajam mjesto na koje treba doći i prezentirati svoje proizvode i ponudu i u teškoj i neizvjesnoj gospodarskoj situaciji za poljoprivredu jer je jednostavno najveći u Hrvatskoj i najdugovječniji, održava se bez prekida već 20 godina. Potencijalni kupci i posjetitelji već su navikli da na jednom mjestu mogu vidjeti sve što vrijedi u agraru. Sajamski prostor Gudovac postao je nezaobilazan za sve koji traže svoje mjesto na hrvatskom tržištu. To su činjenice zbog kojih će Sajamski prostor Gudovac biti ispunjen do posljednjeg kvadratnog metra i na 20. jesenskom sajmu od 7. do 9. rujna. Ako je suditi prema broju već sada prijavljenih 70 posto od lanjskih 400-tinjak izlagača, oprezne procjene direktora Bjelovarskog sajma mr. Zlatka Salaja o blagom padu broja izlagača i posjetitelja ne će se ostvariti.

SVE VIŠE IZLOŽBENI, A MANJE PRODAJNI SAJAM!

Što se tiče prometa roba na sajmu, posljednjih se godina i Bjelovarski sajam, kao i drugi sajmovi u svijetu, sve više profilira u izložbeni, a manje u prodajni sajam. To nije samo odraz stanja u poljoprivredi, nego su to sajamski trendovi u svijetu. Vjerujemo našim izlagačima koji tvrde da im je dolazak na Bjelovarski sajam koristan, jednostavan i najjeftiniji izlazak na tržište.

Pored pripremljenog većeg broja zanimljivih sadržaja i ponuda primjerenih svim generacijama i profilima obrazovanja, posjetiteljima je na raspolaganju besplatno parkiralište, sve veći broj uređenih šetnjica, odmorišta i sanitarnih objekata, tako da je boravak na Sajamskom prostoru Gudovac svake godine sve ugodniji.

"Naši sajmovi su širokog spektra i zanimljivi za sve generacije, tako da je sve veći broj obiteljskih posjeta. Ove godine posebno nas je iznenadio dvostruko veći broj grupnih posjeta nego prošle godine. Pozivam izlagače koji se još nisu prijavili da što prije osiguraju željeni izložbeni prostor, a posjetiteljima da odvoje više vremena za obilazak sajma jer imat će što vidjeti na sajmu i ove godine", poruka je mr. Zlatka Salaja, dr. vet. med., direktora Bjelovarskog sajma, uz poziv svima da dođu zajednički proslaviti 20. obljetnicu Jesenskog sajma, jer uspjeh je zajednički, svih onih koji su na bilo koji način sudjelovali u njegovu oblikovanju, a to su jednako i izlagači i posjetitelji.

 

 

MR. ZLATKO SALAJ, DR. VET. MED., DIREKTOR BJELOVARSKOG SAJMA

NAŠI IZLAGAČI SU NAŠI PARTNERI

Ocjenjujemo da će gospodarska kriza potrajati i ove godine, ne očekujemo ni ove godine da ćemo bilježiti veći rast, ali očekujemo održanje kontinuiteta. Želimo zadržati dosadašnji broj izlagača. Bez obzira na porast vlastitih troškova poslovanja, kao što su struja, voda i plin, ne ćemo povećavati cijene našim izlagačima i poslovnim partnerima, ali ćemo im ponuditi neke pogodnosti koje će im olakšati pojavljivanje na našim sajmovima. To se odnosi na naše pakete za izlagače koji dolaze na više naših sajamskih priredaba. To su godišnji ugovori s dodatnim popustima. Ulaskom u Europu očekujemo značajan porast stranih izlagača kojima je nastup u Hrvatskoj do sada bio otežan postojanjem državnih granica i propisima u prekograničnom poslovanju. Naši izlagači su naši partneri. S njima 365 dana u godini živimo i dijelimo njihovu sudbinu, zajednički rješavamo probleme. Neki kažu: „Ako nisi izlagao na Bjelovarskom sajmu, kao da ne postojiš!“. To najbolje objašnjava stalan uspon ovog sajma koji je ostao po svim pokazateljima na uzlaznoj liniji i u kriznim gospodarskim vremenima. Izlagači su Bjelovarski sajam prepoznali kao svoju „produženu ruku“ na putu do tržišnog uspjeha.

 

 

U ZNAKU OBLJETNICE

20. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u znaku je obilježavanja uspješnog kontinuiteta održavanja sajma od 1993. godine. To su dva desetljeća promocije najvrjednije stoke na državnoj stočarskoj izložbi. U čast 20. obljetnice nositelj organizacije stočarskog dijela Jesenskog sajma, Hrvatska poljoprivredna agencija, nastojat će prikazati najbolje od najboljeg u do sada najvećem broju. Bjelovarski sajam će ususret sajmu okupiti izlagače koji su nastupili na najviše sajmova u proteklih 20 godina i dodijeliti im priznanja, kao i zaslužnim tvrtkama i pojedincima za uspješan razvoj sajma. Isto tako će bogatijim sadržajima i programom pokušati zadovoljiti interes posjetitelja svih profila, od onih poslovnih do zabavnih.

 

 

STATISTIKA DVADESETOGODIŠNJEG USPJEHA

Bjelovarski sajam nastavlja tradiciju višestoljetnog sajmovanja u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske na

Sajamskom prostoru Gudovac, ukupne površine 235000 četvornih metara. Za održavanje sajamskih manifestacija prilagođeno je 7000 četvornih metara otvorenog prostora, 1600 četvornih metara natkrivenog i 5500 zatvorenog i opremljenog izložbenog prostora. Za stočarske izložbe uređeno je 5000 četvornih metara staja. Posjetiteljima je na raspolaganju 120000 četvornih metara parkirališnog prostora.

Od 1993. godine i organiziranja prve sajamske priredbe i državne stočarske izložbe do danas je uloženo u obnovu i izgradnju sajamskih objekata i infrastrukturu više od 20 milijuna kuna. Izgrađena je prva aukcijska dvorana u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe uz dvije nove izložbene hale s opremljenim višenamjenskim dvoranama. U izložbenim prostorima Bjelovarskog sajma od 1993. godine do danas bilo je izloženo više od 10000 grla različite vrste najkvalitetnije hrvatske stoke, dok je sajamske priredbe posjetilo, od osnivanja sajma do danas, gotovo dva milijuna posjetitelja, kojima se predstavilo desetak tisuća izlagača, proizvođača i prodavača različite opreme za potrebe poljoprivrede, ali i drugog gospodarstva. Ostvareni promet na dosadašnjim sajamskim priredbama mjeri se desetcima milijuna eura.

Ažurirano ( Petak, 01 Ožujak 2013 15:57 )