• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE ZA MEDIJE GRADSKOG ODBORA BUZ-a GAREŠNICA

GAREŠNIČKOM HDZ-u ŽUTI KARTON ZBOG PUČKE KUHINJE

Da ne bi ispali destruktivci i samo prepoznavali sve što je negativno te ukazivali na anomalije u društvu kakvu uistinu politiku i vodimo jer sve nazovemo svojim imenom tako i ovoga puta želimo djelovati unutar koalicije KONSTRUKTIVNO i dati prijedlog kako riješiti »nerješiv« problem PUČKE KUHINJE! – stoji u priopćenju

E-mail Ispis PDF

GAREŠNICA Ponukani pitanjem Hasana Ibrića, vijećnika iz redova HDZ-a Garešnica, za potrebama osnivanja PUČKE KUHINJE u gradu Garešnici shvatili smo da je i dio vijećnika prvog i jedinoga koalicijskog partnera shvatio u kakvoj se situaciji nalazi sam grad i građani grada! Da napomenemo, da neozbiljnost partnera u rješavanju programa koje je BUZ predlagao u predizbornoj kampanji, a predlaže i dalje, moramo sankcionirati žutim kartonom i dati savjet putem medija kad već ne možemo usmeno na koalicijskom sastanku? Da ne bi ispali destruktivci i samo prepoznavali sve što je negativno te ukazivali na anomalije u društvu kakvu uistinu politiku i vodimo jer sve nazovemo svojim imenom tako i ovoga puta želimo djelovati unutar koalicije KONSTRUKTIVNO i dati prijedlog kako riješiti »nerješiv« problem PUČKE KUHINJE!

Dakle ako uzmemo u obzir brutto plaće dva dogradonačelnika u gradu Garešnici i to jednoga profesionalca i drugoga »volontera« želimo upozoriti gradonačelnika da je isti iznos dovoljan za dnevno podmirenje oko ŠESDESET besplatnih porcija u PUČKOJ KUHINJI, korisnicima umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama! I da podsjetimo što je »VOLONTER« (Volontiranjem se smatra dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit, a obavljaju ih osobe na način predviđen ovim Zakonom, bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje). Iz zakona je jasno vidljivo da naknade NEMA, a da ne pričamo o dogradonačelniku profesionalcu koji u ovom izračunu participira sa oko 80 % udjela.

Svjesni situacije u kojoj s nalazimo PREDLAŽEMO da oba dogradonačelnička mjesta uistinu budu VOLONTERSKA u pravom smislu riječi, a sredstva koja se isplaćuju istima preusmjere na socijalu, PUČKU KUHINJU iz razloga što jedan od dogradonačelnika ima stalni radni odnos u Hrvatskim šumama, a drugi može reaktivirati svoj nekada prepoznatljiv stolarski obrt ili se vratiti na bivše radno mjesto u đački dom u Garešnici! Znamo da je vlast i slast i fotelja je fotelja, ali ovakvim prijedlogom isti ljudi ostaju na istim mjestima, dogradonačelnike imamo ali imamo i sredstva za toliku traženu i potrebnu PUČKU KUHINJU !

Obrazloženje dolazi iz činjenica da profesionalni dogradonačelnik obnaša istu funkciju punih šest godina ili sedamdeset i dva mjeseca što preneseno u trošak grada iznosi oko 720.000,00 kuna a za isti period navodno nismo vidjeli aktivnosti niti pomaka u bilo kojem smjeru, niti kultura, niti gospodarstvo, već priče o nedovršenoj industrijskoj zoni u Kapelici, (u koju ne znamo niti smo upoznati da li ima spremnih ulagača), a s druge strane imamo gašenje industrijske zone i šest stotina radnih mjesta u Garešničkom brestovcu, koja je izdržala i dva svjetska rata i Domovinski rat ali ovakvu gradsku gospodarsku vlast nije izdržala!

P.S. Pogledajte i ugledajte se na primjer grada Metkovića, ne trebate puno razmišljati, samo prepišite iste mjere!

Gradski odbor BUZ-a Garešnica

Ažurirano ( Srijeda, 05 Studeni 2014 20:30 )