• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSP AS BJELOVAR:

Tražimo od Korušca da poštuje Ustavni zakon i ukloni spomen ploču na ćirilici

I da ga podsjetimo da živi u Hrvatskoj, za koju su mnogi Bjelovarčani dali ono najvrjednije sto su imali, svoj život – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HSP AS Bjelovar Zoran Đosic, a koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U mjesecu svibnju svojim priopćenjem, tražili smo od gradonačelnika Korušca da se ukloni spomen ploča u mjestu Gudovcu koja je napisana ćiriličnim pismom. Spomen ploča i dalje stoji. Smatramo gradonačelnika  još uvijek odgovornim i tražimo i dalje da se ta ploča ukloni. Podsjetit ćemo gradonačelnika Korušca ako nije pročitao Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina koji je donijet 2002 godine dvotrećinskom većinom u Hrvatskom saboru. Prema Ustavnom zakonu ravnopravna službena uporaba jezika i pisma kojim se služe nacionalne manjine ostvaruju se na području jedinice lokalne samouprave kada pripadnici pojedine nacionalne manjine cine trećinu stanovnika takve jedinice.

Da podsjetimo gradonačelnika i ovo, u gradu Bjelovaru živi 36.753 Hrvata ili 91,25 % i 1.877 Srba ili 4,66 %.

Ako je to trećina stanovništva onda imamo gradonačelnika koji ne zna čitati ili gradonačelnika koji ne želi poštovati Ustavni zakon Republike Hrvatske.

Zato tražimo od gradonačelnika Korušca da poštuje Ustavni zakon i da se ukloni spomen ploča u Gudovcu koja je napisana na ćirilici. I da ga podsjetimo da živi u Hrvatskoj, za koju su mnogi Bjelovarčani dali ono najvrjednije sto su imali, svoj život.

Predsjednik HSP AS Bjelovar

Zoran Đosic

Ažurirano ( Petak, 19 Prosinac 2014 22:01 )