• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE UDRUGE FRANAK

Svaki vikend zapalite svijeću za sve žrtve kredita

Erste banka prva je ponudila kredite s valutnom klauzulom u CHF, pa zato akciju započinjemo upravo s ovom bankom – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

Udruga poziva članove, dužnike i sve građane da svaki vikend zapale svijeću za sve žrtve kredita kod određenih banaka na određeni dan. Svaki tjedan ćemo navoditi u obavijestima na našim stranicama detalje akcije. Svaki sljedeći vikend svijeće će se paliti kod druge banke. Dakle, sljedećih 8 vikenda ćemo paliti svijeće kod 8 banaka koje smo tužili u kolektivnom procesu. Ovu pasivnu akciju započinjemo prvo s Erste bankom u subotu, 31. siječnja u 17h, kod sljedećih poslovnica u gradovima:
Osijek – Kapucinska 26 i Ribarska 2
Korpivnica – Florijanski trg 18
Bjelovar – Preradovićeva bb
Zagreb – Ivana Lučića 2
Split – Gundulićeva 40a
Dubrovnik – Vukovarska 26
Našice – B. Radića 2
Rijeka – Jadranski trg 3a
Pula – Giardini 6
Poreč – Pietra Kandlera 11
Nova Gradiška – Trg kralja Tomislava 13
Zadar – Široka ulica 1
Metković – Matice Hrvatske 22.

Molimo da se u ostalim gradovima građani samostalno organiziraju.

Erste banka prva je ponudila kredite s valutnom klauzulom u CHF, pa zato akciju započinjemo upravo s ovom bankom.

Cilj ovih akcija je kontinuirano podsjećanje izvršne vlasti, HNB-a i banaka da nećemo odustati od naših zahtjeva. Nakon svih osam banaka, deveti vikend biti će organizirano paljenje svijeća ispred Hrvatske narodne banke, na dan 28. ožujka 2015. godine. To je ujedno i zadnji rok na kojeg smo pristali za donošenje konkretnih dugoročnih mjera. Ako do tada ne budu donesene odluke o dugoročnim mjerama, Udruga Franak će razmatrati organizaciju prosvjeda u svrhu ostvarenja svojiih prava na dostojanstveni ljudski život.

Udruga Franak

Ažurirano ( Petak, 30 Siječanj 2015 12:59 )