• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


FORUM ZA LJUDSKA PRAVA I PRAVDU GRADSKE ORGANIZACIJE ORAH-a BJELOVAR ORGANIZIRAO JAVNO OKUPLJANJE U SKLOPU GLOBALNE KAMPANJE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

»One Billion Rising« u Bjelovaru

Nasilje nad ženama najrašireniji je oblik ugrožavanja temeljnih ljudskih prava! I vi možete zaustaviti nasilje, nemojte ga podupirati šutnjom!

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Forum za ljudska prava i pravdu Gradske organizacije OraH-a Bjelovar organizirao je danas, 14. veljače,  javno okupljanje na Trgu Eugena Kvaternika (kod paviljona) s ciljem potpore svjetskoj kampanji protiv nasilja nad ženama. Plesnoj skupini ZUMBA KIDS  by Sania Švigir  pridružile su se članice i članovi Gradske organizacije OraH-a  Bjelovar kao i simpatizeri stranke te zainteresirani građani.

Okupljanje u Bjelovaru sastavni je dio globalne kampanje protiv nasilja nad ženama koja se provodi u cijelom svijetu pod nazivom »One Billion Rising«  i koja se zalaže za pravdu i promicanje ravnopravnosti spolova. »Milijarda« se temelji na statistici UN-a da je jedna od tri žene silovana ili pretučena tijekom života, oko milijardu samo u  2012. godini.

One Billion Rising kampanja kulminirala je u najveću masovnu globalnu akciju  protiv nasilja nad ženama ikad s nekoliko desetaka tisuća događaja održanih u više od 190 zemalja  u 2014. godini.

U Hrvatskoj se svakih 15 minuta fizički zlostavlja jedna žena. Prema statističkim podacima PU Bjelovarsko-bilogorske broj prijavljenih slučajeva  obiteljskog nasilja se povećava iz godine u godinu. Svakodnevno su prosječno  prijavljena   dva slučaja. Većina nasilja ostaje neregistrirana... Grad Bjelovar je godinama među vodećim gradovima po broju rastava i obiteljskom nasilju. Problem nasilja prisutan je u mnogim obiteljima i ova akcija  je značajna za život građanki  i građana Bjelovara.

Ažurirano ( Subota, 14 Veljača 2015 11:35 )