• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


FORUM ŽENA SDP-a OBILJEŽIO DAN ŽENA POSJETIMA UDRUZI ZA ZAŠTITU ŽENA I DJECE ŽRTAVA OBITELJSKOG NASILJA »IRIS«, DOMU ZA PSIHIČKI BOLESNE ODRASLE OSOBE, TE DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE BJELOVAR

Umjesto cvijeća darivali jabuke i naranče te higijenske potrepštine

Vodili smo ipak računa da ima dovoljno voća za sve tako da su na neki način zapravo žene danas počastile i muškarce – rekla je Tatjana Grđan s osmijehom, zadovoljna uspjehom ove akcije

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Socijaldemokratski Forum žena Gradske organizacije SDP-a Bjelovar ovog je vikenda obilježio Dan žena posjetima Udruzi za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja »Iris«, Domu za psihički bolesne odrasle osobe te Domu za starije i nemoćne osobe Bjelovar.

Akcija je započela u subotu 7. ožujka posjetom Udruzi »Iris« i Domu za psihički bolesne odrasle osobe, prilikom kojeg su predstavnice Foruma žena u pratnji predstavnika Foruma mladih GO SDP-a Bjelovar štićenicima donirali odjeću, posteljinu i higijenske potrepštine.

Akcija je nastavljena u nedjelju 8. ožujka, na međunarodni Dan žena, kada su predsjednica Foruma žena Tatjana Grđan u pratnji saborske zastupnice i predsjednice GO SDP-a Bjelovar Vanje Posavac, te predstavnika Foruma mladih i Foruma seniora posjetili Dom za starije i nemoćne osobe u Bjelovaru. Posjet domu bio je organiziran s namjerom darivanja korisnika, ali ove godine je napravljen odmak od tradicionalnog darivanja cvijećem, te su na zadovoljstvo okupljenih podijeljene jabuke i naranče. Također je donirano i par paketa higijenskih potrepština.

– Cilj nam je bio obilježiti ovaj Dan žena na malo drugačiji način nego inače. Novac koji inače potrošimo na cvijeće odlučili smo malo bolje iskoristiti tako da se nadam da će korisnici danas za ručkom uživati u voćnoj okrijepi. Vodili smo ipak računa da ima dovoljno voća za sve tako da su na neki način zapravo žene danas počastile i muškarce – rekla je Tatjana Grđan s osmijehom, zadovoljna uspjehom ove akcije, te dodala kako je današnji dan lijepo zaokružio ovo obilježavanje koje je započeto još dan ranije.

Nakon darivanja upriličen je i kratki program na kojem su okupljeni mogli uživati u pjesmama zbora te recitacijama korisnika, a svi segmenti programa su na svoj način slavili snagu, ljubav i postojanost žene.

Ažurirano ( Nedjelja, 08 Ožujak 2015 17:29 )