• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSP-a POVODOM DANA POBJEDE I DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI TE DANA HRVATSKIH BRANITELJA

HSP Severin i HSP Nova Rača odali počast hrvatskim braniteljima

Naša je obveza da se svake godine povodom svih državnih blagdana kao i veličanstvenih pobjeda Hrvatske vojske prisjetimo svih naših branitelja i suboraca koji su dali život za slobodnu Hrvatsku – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

SEVERIN – NOVA RAČA U organizaciji Hrvatske stranke prava (HSP) u Općinama Nova Rača i Severin odana je počast hrvatskim braniteljima u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja kao i 20.obljetnice vojno-redarstvene operacije „OLUJE“. Cjelodnevni program obilježavanja proslave započeo je obilaskom spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Severinu i Novoj Rači.

Obilježavanju proslave prisustvovali su predstavnici podružnica HSP Severin i podružnice HSP Nova Rača, kao i predstavnici braniteljskih udruga. Molitvom i paljenjem svijeća odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Naša je obveza da se svake godine povodom svih državnih blagdana kao i veličanstvenih pobjeda Hrvatske vojske prisjetimo svih naših branitelja i suboraca koji su dali život za slobodnu Hrvatsku. Kao hrvatski branitelj danas sam bio jako razočaran i žalostan kada sam u Severinu zatekao spomenik zarastao u korov i koprive. Nažalost ni vijenci od prošle godine nisu bili uklonjeni. Ali vrijednim rukama svih prisutnih u kratkom roku smo djelomićno očistili spomenik.

– Žalosni smo i tužni zbog zatečenog stanja, upućujemo pitanje općinskim vlastima zar naši poginuli dečki nisu zaslužili uređen spomenik – kazao je Zdravko Međimorac predsjednik podružnice HSP Severin.

Nakon službenog dijela u organizaciji podružnice HSP Severin održana je prigodna svečanost za članove HSP-a, predstavnike braniteljskih udruga i mještane  Severina.

Bog i Hrvati!

Zdravko Međimorec,

predsjednik podružnice HSP Severin

Ažurirano ( Četvrtak, 06 Kolovoz 2015 08:55 )