• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE BJELOVARSKOG HSP-a O OBILJEŽAVANJU EUROPSKOG DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE SVIH TOTALITARNIH I AUTORITARNIH REŽIMA

Sjećanje na žrtve totalitarnih režima u bjelovarskoj šumi Lug

Tu u bjelovarskom Lugu počinjen je strašan zločin, kao i na mnogim mjestima diljem naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Dio stratišta nedužnih žrtava komunističko-partizanskog terora, tkz.antifašista je dostojno obilježen, a veliki dio još nije. HSP traži od institucija Hrvatske da mjesta istraže i obilježe – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

E-mail Ispis PDF

U Bjelovaru je prigodno obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji se kao spomendan obilježava 23. kolovoza.

U znak sjećanja na žrtve tih režima delegacija Bjelovarsko-bilogorskog HSP-a  obišla je spomen područje u šumi Lug te upalila svijeće. Molitvom svih prisutnih odana je počast svim nevinim žrtvama komunističkog režima.

Tu u bjelovarskom Lugu počinjen je strašan zločin, kao i na mnogim mjestima diljem naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Dio stratišta nedužnih žrtava komunističko-partizanskog terora, tkz.antifašista je dostojno obilježen, a veliki dio još nije. HSP traži od institucija Hrvatske da mjesta istraže i obilježe.

HSP traži da se kazne svi koji javno reklamiraju zločinca Tita, a i simbole pod kojima su vršeni strahoviti zločini i proganjanje Hrvata. Tražimo zabranu isticanja zločinačke zvjezde petokrake i svih komunističkih simbola. Imena ulica, trgova koja nose imena zločinaca, treba hitno izmjeniti. Hrvatska treba početi poštivati zakone i s rječi preći na djela. Svi oni koji su u ime nekog režima ubijali Hrvate trebaju biti kažnjeni, a ti režimi osuđeni.

Bog i Hrvati!

Hrvatska stranka prava

Bjelovarsko-bilogorske županije

Zvonko Mlakić,predsjednik

Ažurirano ( Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2015 16:11 )