• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HRVATSKE KONZERVATIVNE STRANKE IZ BJELOVARA

Bjelovarski učenici i ovaj put ostali su bez besplatnih udžbenika

Gospodine Gradonačelnice, ako vaši zaposlenici u Gradskoj upravi i Vi ne možete iz nekih stavki preusmjeriti novce za nabavku udžbenika ne znam sto radite onda na mjestu gradonačelnika – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

Počinje nova školska godina, a bjelovarski učenici i ovaj put ostali su bez besplatnih udžbenika.

Gradonačelnik Korušec kaže da bi volio da dobije korektan prijedlog s kojih stavki preusmjeriti novce za financiranje udžbenika.

Ali i kaže da fiskalni kapaciteti Grada nisu dostatni za nabavku udžbenika svima, jer bi trošak bio za nabavku udžbenika između dva i pol i tri milijuna kuna. Dodaje da ne bi bilo ni pravedno ni pošteno da na besplatne udžbenike imaju pravo roditelji s primanjima od deset ili 15 tisuća kn.

Gospodine Gradonačelnice, ako vaši zaposlenici u Gradskoj upravi i Vi  ne možete iz nekih stavki preusmjeriti novce za nabavku udžbenika ne znam sto radite onda na mjestu gradonačelnika. Što se tiče pravednosti, jer neki roditelji imaju 10 ili 15 tisuća kn placu, pitamo Vas koliko ima onih koji imaju primanja manja od pet tisuća kn mjesečno  i imaju dvoje, troje ili vise  školaraca, da gospodine Gradonačelnice, njih je u Bjelovaru 90 posto.

Ali da odemo malo unatrag i da podsjetimo građane grada Bjelovara gdje su otišli novci koji su se mogli upotrijebiti za nabavku udžbenika.

Za velebnu bjelovarsku garažu, za koju je bila ugovorena cijena za izgradnju od početnih 12 i pol  milijuna koštala je oko 17 milijuna, oko četiri i pol milijuna kn vise se platilo.

Bjelovarsko kino ugovoreno je da će se napraviti za četiri i pol milijuna kn, a koštalo je sedam milijuna kn, dva i pol milijuna vise.

Porezni dug bjelovarskog Poslovnog parka gotovo četiri milijuna kn, podsjetimo građane da je ta tvrtka u 100 postom vlasništvu grada Bjelovara. Gubitak iz gradskog proračuna zbog nemarnosti gradske vlasti oko četiri milijuna kn.

Ovo je samo jedan dio novca iz gradske blagajne, a to je oko 11 milijuna kn koje je Grad potrošio  i koje će potrošiti zbog lošeg raspoređivanja i nemarnosti .

Mi iz Hrvatske konzervativne stranke pitamo se da li bi tih 11 milijuna kuna bilo  dostatno za kupnju udžbenika za sve učenike grada Bjelovara?

Hrvatska konzervativna stranka Bjelovar

Zoran Đosić

Ažurirano ( Četvrtak, 27 Kolovoz 2015 17:26 )