• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


IZ OPĆE BOLNICE BJELOVAR POSLALI SU PRIOPĆENJE KOJEM ODGOVARAJU NA PRIOPĆENJE HRVATSKE KONZERVATIVNE STRANKE KOJE SMO OBJAVILI 19. VELJAČE, A U KOJEM ZORAN ĐOSIĆ PROZIVA OPĆU BOLNICU BJELOVAR I NJEZINOG SANACIJSKOM UPRAVITELJA ZORANA SELEŠA ZBOG ZATVARANJA CENTARA ZA REHABILITACIJU BRANITELJA

Centar za rehabilitaciju branitelja nije postojao te nije ni mogao biti ni zatvoren

Opća bolnica Bjelovar je bolnica, u vlasništvu Bjelovarsko bilogorske županije, nad kojom se provodi sanacija i zato su privremeno vlasnička prava prenesena na Republiku Hrvatsku. U skladu s tim Opća bolnica Bjelovar ima sklopljene godišnje ugovore s HZZO-om Republike Hrvatske o medicinskim postupcima koje se provode u njoj. Riječ je o postupcima sekundarnog liječenja i svim pratećim službama. U svim tim ugovorima nikada nije spomenut Centar za rehabilitaciju branitelja, te ga Opća bolnica Bjelovar nikada nije ni imala, pa ga nije mogla ni zatvoriti – piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

Iz Opće bolnice Bjelovar poslali su priopćenje kojem odgovaraju na priopćenje Hrvatske Konzervativne stranke koje smo objavili 19. veljače, a u kojem Zoran Đosić proziva Opću bolnicu Bjelovar i njezinog sanacijskom upravitelja Zorana Seleša zbog zatvaranja Centara za rehabilitaciju branitelja. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Dana 19. veljače 2016. objavili ste priopćenje Hrvatske Konzervativne stranke, koje je potpisao Zoran Đosić, koji se predstavio kao njen županijski vijećnik. To priopćenje je puno neistina, laži i zlobe. Da ih redom nabrojim i odgovorim na njih.

1. Uprava bolnice, na ćelu sa sanacijskim upraviteljem Seleš Zoranom je odlučila zatvoriti Centar za rehabilitaciju branitelja?

Opća bolnica Bjelovar je bolnica, u vlasništvu Bjelovarsko bilogorske županije, nad kojom se provodi sanacija i zato su privremeno vlasnička prava prenesena na Republiku Hrvatsku. U skladu s tim Opća bolnica Bjelovar ima sklopljene godišnje ugovore s HZZO-om Republike Hrvatske o medicinskim postupcima koje se provode u njoj. Riječ je o postupcima sekundarnog liječenja i svim pratećim službama.

U svim tim ugovorima nikada nije spomenut Centar za rehabilitaciju branitelja, te ga Opća bolnica Bjelovar nikada nije ni imala, pa ga nije mogla ni zatvoriti.

2. Koji se to prostor oduzima braniteljima?

Za potrebe  branitelja oboljelih od PTSP, je u suradnji s Udrugom branitelja, oboljelih od PTSP,    uređen jedan od pomoćnih malih objekata, u kojima se je i inače održavala radna terapija      pacijenata odjela psihijatrije, u kojima je dr. Vinko Čatipović sa članovima te udruge organizirao liječenje. U uređenju je zaista veliku pomoć dala udruga branitelja, i zato im iskreno hvala.

Dr.  Čatipović od svibnja 2015. na vlastiti zahtjev, više nije zaposlenik Opće bolnice Bjelovar. Liječenje branitelja, oboljelih od PTSP, organizirano je u skladu s mogućnostima odjela psihijatrije, koja se znatno kadrovski stručno liječnički popunila i bolje organizirala.

3. Na što se to odnosi ogorčenje na postupanje Opće bolnice Bjelovar prema braniteljima?

Branitelji ima ju prednost pri liječenju, dijagnostičkim pretragama i ostalim postupcima nad ostalim pacijentima, osim male djece. Predlaže li to HKS i njihov županijski vijećnik, neki drugi postupak.

Gotovo sve osoblje Opće bolnice Bjelovar je u toku rata krajnje požrtvovano obavljalo svoje dužnosti, pri tome su neki i poginuli. Nisam primijetio članove HKS na godišnjicama njihove pogibije, ili na polaganju vijenaca. I Seleš Zoran je dragovoljac domovinskog rata od prvih dana i za sebe nikada nije koristio niti jednu povlasticu, ali nije je nikada uskratio niti jednom branitelju. I na samo on, već cjelokupno osoblje bolnice krajnje savjesno skrbi o oboljelim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

4. Što će to pratiti članovi Hrvatske konzervativne stranke?

Dobronamjerni članovi stranke bi došli i pitali za probleme, ponudili svoju pomoć i suradnju, raspitali se o planovima za budućnost Opće bolnice Bjelovar. U bolnicama uvijek nešto nedostaje, pa makar samo posjeta oboljelima.

Sanacijski upravitelj

Zoran Seleš

Ažurirano ( Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 07:59 )