• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ŽIVI ZID POSJETIO SIROMAŠNU OBITELJ RAZUM IZ BEREKA KOJOJ JE PRIVREMENO ODUZETA KĆER

Trebaju pomoć! Ukoliko za devet mjeseci ne sagrade kupaonicu, trajno će im oduzeti kćer

Nevjenčani supružnici Željko Razum (39) i Renata Recek (33) svakodnevno se bore kako bi prehranili svoje šestero djece od kojih su svi školarci

E-mail Ispis PDF

BEREK Prošle nedjelje, 28. veljače, Živi zid Bjelovarsko-Bilogorske županije odgovorio je na poziv u pomoć deveteročlanoj obitelji Razum iz Bereka. Obitelji Razum nedavno je oduzeta najstarija kćerka Esmerealda Razum (9) od strane socijalne službe zbog nedostatka kupane i smještajnog prostora za djecu. Koordinator Živog Zida Bjelovarsko-Bilogorske županije Alen Ivančić posjetio je siromašnu obitelj Razum iz Bereka kako bi im u ime Živog zida pružio pomoć u ovim najtežim vremenima.

Nevjenčani supružnici Željko Razum (39) i Renata Recek (33) svakodnevno se bore kako bi prehranili svoje šestero djece od kojih su svi školarci. Idućih devet mjeseci postavljenog ultimatuma biti će presudno ovoj obitelji, jer u suprotnom, ukoliko u tom roku ne izgrade kupaonicu njihova najstarija kćerka biti će im trajno oduzeta. Sve što obitelji Razum u ovoj utrci s vremenom sada treba je građevni materijal kako bi uspjeli vratiti svoju kćerku, eventualno kreveti na kat na kojima bi kako kažu bili vrlo zahvalni zbog smještajnih kapaciteta jer im sva preostala djeca sada spavaju na dva kauča na razvlačenje a s njima živi i Renatina majka Marijana Recek (54) koja je gluhonijema. Do sada su se obratili nekolicini medijskih kuća i političkih stranaka no nitko im nije do sada nije pomogao na adekvantan način.

Budući da obitelj Razum ima mjesečna primanja od samo 5000 kuna na svoje šestero djece te još jedno na putu, majka je u sedmom mjesecu trudnoće, to im nikako nije dovoljno da sakupe ukupan iznos potreban za izgradnju kupaonice. Nevjenčani supružnici Željko Razum i Renata Recek opisali su Živom zidu situaciju u kojoj se nalaze te pokazali gdje bih izveli predviđenu nadogradnju kupaonice kao i dosadašnju improviziranu kadu smještenu u dvorištu za koju im služi velika plastična posuda.

Alen Ivančić iz Živog zida rekao je kako će njihova stranka dati sve od sebe kako bi im pomogli te da im je primarni cilj kontaktirati građevinske tvrtke koje su u mogućnosti donirati materijal te će također pokušati prikupiti potrebnu ciglu među članovima i svim ljudima dobroga srca preko svog kontakt broja koji je objavljen na stranicama Živog zida Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ažurirano ( Utorak, 01 Ožujak 2016 21:18 )