• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UNUTAR STRANAČKI IZBORI U SDP-u

Milanović u Bjelovaru privukao tri puta više članova SDP-a od protukandidata Komadine

Milanović je napomenuo da su u njegovom premijerskom mandatu puno toga gradili, i da su ostavili bolju Hrvatsku nego što su je preuzeli prije pet godina. Dodao je i kako su stvorili uvjete da bude bolja za dvije, tri godine. Istaknuo je kako su kroz njihove ruke, odnosno kako je napomenuo, kroz njihovu savjest, prošle stotine milijardi kuna, bez ijedne pljačke, sve čisto i legalno.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Ako me podržite planiram biti u politici još neko vrijeme, ali ne tako dugo kao neki drugi, napomenuo je Zoran Milanović, misleći pri tome na protukandidata Komadinu, koji je dugo u stranici, a predsjednik je Primorsko-goranskog SDP-a 19 godina. Milanović je dodao kako misli da je sada, još nekoliko godina vrijedno u ložiti u ono što su radili radili u SDP-u zadnjih 8,5 godina. Dodao je kako su jaka stranka, ali da bi trebali biti malo jači i na terenu, jer zovu ih gradovi, a zove ih i Bjelovar u kojem su prema njegovim riječima uvijek bili bolji od konkurencije, odnosno HDZ-a i to kad su u pitanju parlamentarni izbori, dok u lokalnima, napominje Milanović, zaostaju i tek trebaju pobijediti.

– Bjelovar je jedan srednje veliki hrvatski grad i nije baš za zaobići. To je nešto što ja vidim kao ambiciju na sljedećim izborima, odnosno nešto što je moguće. Postoji moguće i nemoguće. Neću vam reći da je moguće pobijediti u Imotskom ili Kaštelima, ali u Bjelovaru je – rekao je Milanović na svom predizbornom skupu u Bjelovaru.

Skup je održan u petak, 4. ožujka, u velikoj županijskoj vijećnici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Prema riječima onih koji su prisustvovali na predstavljanju Komadine, Mihanovićevog protukandidata, na predizborni skup aktualnog predsjednika stranke Milanovića, došlo je tri puta više članova SDP-a iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Milanović je u Bjelovar došao u pratnji svojih najbližih suradnika: Borisa Lalovca, Grdana Marasa i Siniše Hajdaša Dončića, a ugostio ih je privi SDP-ovac Bjelovarsko-bilogorske županije Vedran Babić.

Nakon kratkog uvodnog predstavljanja uslijedila su pitanja članova SDP-a Zoranu Milanoviću.

Prvi se javio Sebastian Svat, prvi čovjek grubišnopoljskog SDP-a i zamolio Milanovića da prokomentira to što njegovi bliski suradnici, misleći na Ranka Ostojića, SDP-ovce naziva pudlicama, a on potpredsjednika stranke naziva veselom vjevericom. Te je upitao je li takva komunikacija dostojna SDP-a.

–  Ti imaš svoj izbor, Bandić te je zaposlio u Gradu Zagrebu, putuješ iz Zagreba u Grubišno Polje, i ti imaš očito određene dugove prema nekim ljudima. Ja nisam dužan nikome ništa, tako sam ušao u politiku, i tako ću iz nje izaći. Dužan sam samo Erste banci, ne previše ali dosta i to ću morati vratiti. Tko koga naziva kakvim imenima, ja za druge ljude ne odgovaram, kako što ne odgovaram za Komadinu kad on kaže da je jedan predsjednik umro, a drugi se ne da. Odnosno kao što je jučer izjavio u Travnom da se liberali iz SDP-a potraže druge stranke. I to je rekao pred 100 ljudi. Očekuješ da se ja navučem na tu vrstu rasprave, a to svakako neću – odgovorio je Milanović te dodao da nije liberal već socijaldemokrat, a kada se on kao predsjednik vlade borio s tom istom Erste bankom, Komadine i onih drugih nije bilo ni za vidjet ni čut.

Nakon toga jedna od članica SDP-a iz Bjelovara rekla je da je bila jako zadovoljna s Milanovićem kao premijerom, i s njegovim bliskim suradnicima te izrazila žaljenje što su izgubili vlast, prema njenim riječima na prevaru, ali je i napomenula kako svi zajedno trebaju uložiti sve napore da ponovo dođu na vlast.

Milanović je napomenuo da su u njegovom premijerskom mandatu puno toga gradili, i da su ostavili bolju Hrvatsku nego što su je preuzeli prije pet godina. Dodao je i kako su stvorili uvjete da bude bolja za dvije, tri godine. Istaknuo je kako su kroz njihove ruke, odnosno kako je napomenuo, kroz njihovu savjest, prošle stotine milijardi kuna, bez ijedne pljačke, sve čisto i legalno.

Bojana Hribljan članica SDP-a, isto iz Bjelovara, pitala je Milanovića zašto nije na izbornim listama bilo zastupljeno više žena te naglasila kako će na unutarstranačkim izborima glasiti za Milanovića.

Milanović je odgovorio da je na listama bilo 39% žena, što je za hrvatske političke standarde izuzetno dobro te dodao kako je to HDZ potpuno ignorirao, jer je imao samo 22% žena na svojim listam. Da nema SDP-a žena ne bi bilo u parlamentu, istaknuo je Milanović.

Jedno od pitanja je bilo kakvi su planovi Milanovića za lokalne izbore, koji će se održati sljedeće godine.

Na to je Milanović ogovorio protupitanjem, pitao je kako vi planirate dobiti izbore u Bjelovaru.

– Radite na tome, Bjelovar je prvenstveno vaša briga, naprosto morate stvoriti kandidata. To mora biti osoba s ambicijom, energijom, osoba iza koje će stajati stranka, osoba koja će povući u izbore. U Bjelovaru imate još pola godine da pronađete takvu osobu, nakon toga će biti kasno – poručio je Milanović te dodao da u manjim sredinama, općinama i selima, jedini način za osvajanje vlasti je obilazak biračkog tijela od kuće do kuće.

Ažurirano ( Subota, 05 Ožujak 2016 00:32 )