• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST GRADSKE ORGANIZACIJE SDP-a ČAZMA

Hrvatska u Europskoj uniji, no Čazma kao da nije

Ne trebamo putovati daleko. Europski novac dobro je uložen u Bereku gdje su obnovljene obiteljske kuće, domovi u naseljima, vodoopskrbni sustav i lokalne ceste – piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Republika Hrvatska će uskoro proslaviti svoj treći europski rođendan. Svjedoci smo brojnih promjena koje su se u tom periodu dogodile te itekako svjesni svih pogodnosti koje su brojni dijelovi naše države ostvarile – ne samo otkako smo zemlja članica nego i u pretpristupno vrijeme.

Ne trebamo putovati daleko. Europski novac dobro je uložen u Bereku gdje su obnovljene obiteljske kuće, domovi u naseljima, vodoopskrbni sustav i lokalne ceste.

Veliki Grđevac je vlakom kreacije još 2014. krenuo put bazena imaginacije koji će, osim javnog bazena i svih pratećih objekata rezultirati i izgradnjom dječjeg igrališta i uređenjem površina kompletnog sportsko-rekreacijskog kompleksa.

U Čazmi smo još uvijek u fazi imaginacije. Promijenilo se nije ništa osmi plave zastave sa zlatnim zvjezdicama koja se ponosno vijori na nekoliko mjesta u Gradu. I podsjeća nas na vijesti iz Čazmanskog vjesnika o tome kako Gradske delegacije putuju u Brisel i kako se već cijelo desetljeće ulaže u razvojnu agenciju, a rezultata ne vidimo.

Letimičan pregled otvorenih natječaja za iskorištavanje sredstava iz EU fondova pokazuje da je trenutno otvoreno tridesetak natječaja iz svih sektora za davanje bespovratnih sredstava tj. darovnica. Broj natječaja za sufinanciranje projekata daleko je veći. SDP Čazme kao i građani se pita zašto Čazma ne može dobiti svoj dio europskog kolača.

Predsjednik GO SDP-a Čazma

Damir Đuran, dipl.ing.

Ažurirano ( Subota, 30 Travanj 2016 12:25 )