• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREDSTAVNICI GRADSKIH ORGANIZACIJA HSLS-a, HSS-a i BUZ-a ODRŽALI KONFERENCIJU ZA MEDIJE NA TEMU POLITIČKE SURADNJE U BJELOVARU

Saborski zastupnik Dario Hrebak kandidirat će se za gradonačelnika Bjelovara

Nama treba nova vizija i energija, grad se mora probuditi i okrenuti se vise EU fondovima. Tužno je da smo mi jedan od rijetkih gradova koji prema pisanju jednog lokalnog tjednika nije povukao niti lipe iz EU fondova do sada, napomenuo je zastupnik Hrebak

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Centru udruga grada Bjelovara predstavnici gradskih organizacija HSLS-a, HSS-a i BUZ-a održali su danas, 17. svibnja, konferenciju za medije na temu političke suradnje navedenih stranaka u Bjelovaru. Cilj konferencije je bio aktualiziranje i rješavanje problema poduzetnika, poljoprivrednika i umirovljenika grada Bjelovara putem gradskog vijeća grada Bjelovara, ali i preko saborskog zastupnika Darija Hrebaka.

– Ja sam saborski zastupnik svih građana grada Bjelovara i kao jedini zastupnik iz Bjelovara dužnost mi je saslušati probleme svih naših sugrađana, a problema ima dosta. Ovom suradnjom postat će mi bliži i problemi umirovljenika i poljoprivrednika Bjelovara. Primjerice upravo mi je bas kolega Kramarić iznio probleme bjelovarskih vinogradara i voćara te sam problem iznio i u Hrvatskom Saboru i potaknuo brze rješavanje problema – rekao je Dario Hrebak, saborski zastupnik HSLS-a.

Na upit novinara da li je ova suradnja početak kampanje za lokalne izbore te hoće li se kandidirati za gradonačelnika Bjelovara, Hrebak je nedvosmisleno rekao da nikada nije bježao od odgovornosti i da je spreman biti gradonačelnik Bjelovara. Nama treba nova vizija i energija, grad se mora probuditi i okrenuti se vise EU fondovima. Tužno je da smo mi jedan od rijetkih gradova koji prema pisanju jednog lokalnog tjednika nije povukao niti lipe iz EU fondova do sada, napomenuo je zastupnik Hrebak.

Zdenko Kramarić, predsjednik gradskog HSS-a apelirao je da se poljoprivreda u Bjelovaru mora staviti u prvi plan jer mi ne možemo zanemariti činjenicu da smo mi ipak poljoprivredni kraj. Nažalost, danas je velika kriza u mljekarskom sektoru. Niska otkupna cijena mlijeka i troškovi proizvodnje su problemi za koje od Darija očekujemo da ih predstavi u Gradskom vijeću i u Saboru, dodao je Kramarić.

Isto tako, treba se postaviti i pitanje na Gradskom vijeću Grada Bjelovara zašto se više svakog četvrtka ne održava stočni sajam u Gudovcu i to već nekoliko mjeseci.

Marijan Ziher, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno govorio je o lošem stanju bjelovarskih umirovljenika i njihovim malim mirovinama.

Ažurirano ( Utorak, 17 Svibanj 2016 19:20 )