• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TATJANA KOVAČ IZLAZI IZ HSLS-a

NE ŽELI IZIGRATI VLASTITA UVJERENJA

Ostavku na sve njene dužnosti u HSLS-u, te obrazloženje zbog kojih razloga je to učinila, prenosimo vam u cijelosti:

E-mail Ispis PDF

Podnosim ostavku na sve svoje funkcije u političkoj stranci HSLS-a:

-       članica Središenjeg vijeća HSLS-a

-       Potpredsjednica Liberalki

-       Predsjednica Liberalki BBŽ

-       članice HSLS-a u Odboru za ravnopravnost spolova BBŽ

-       članice vijeća MO A.G.Matoš Bjelovar

i zahtjevam ispisnicu iz HSLS-a.

Odluku o istom donijela sam nakon pomnog razmatranja svih relevantnih činjenica koje su bile posredno i neposredno vezane uz rad stranke od mog dolaska do lokalnih izbora, koaliranja i sadašnjeg sudjelovanja HSLS-a u izvršnoj vlasti ali i smjernica vezanih uz daljnji tijek pozicioniranja HSLS-a na političkoj sceni u RH.

Uzimajući u obzir stvaranje HSLS-a kao treće opcije (koja nije niti lijevo niti desno) sa mladim ljudima koji su pristupili HSLS-u bez repova i političkih dugova stranka je

trebala biti treći put svima onima koji misle da je za RH liberalizam način izražavanja i djelovanja, međutim, loš plasman na parlamentarnim izborima izazvao je ne dosljednost u stavovima trećeg puta što se odrazilo na lokalnim izborima.

Upozoravajući čeone ljude stranke o pristupanju pojedinaca HSLS-u koji svojom političkom prošlošću i sumnjivim motivima ulaska u HSLS mogu narušiti ugledu ne samo stranke već i naštetiti promidžbi HSLS-a i liberalne opcije te nas procijeniti kao disidente liberalizma, zatim pristupanje pojedinki koje su vođene znanim i ne znanim putevima koristoljublja te nestručnim osobama koje su prezentirale krivi reiting stranke na terenu dovelo je do bitnih razlika u mišljenjima a zatim i ignoriranju u donošenju odluka.

Procijena koaliranja na lokalnoj razini a ne samostalni izlazak u gradu bio je vlastiti glas- protiv. (Broj zastupljenih viječnika u gradu u koaliciji u odnosu na samostalni izlazak je 2:2- procijena sukladno parlamentarnim izborima).

Iako HSLS participira u vijećima gradova i županija a da se ne postavlja pitanje »izgubljenog«, bez preispitivanja vlastite odgovornosti već donošenja odluka koje nisu vođene političkim niti gospodarskim smjernicama već osobnim interesima su protiv mojih načela i životnih stavova bilo na lokalnoj ili na državnoj razini te smatram da moje djelovanje u HSLS-u pod takvim uvijetima bilo bi izigravanje vlastitih uvjerenja.

S poštovanjem,

Tatjana Kovač

Ažurirano ( Četvrtak, 04 Srpanj 2013 17:34 )