• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NOVI SMJER ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE HRVATSKE SELJAČKE STRANKE

CILJ JE PONOVO POSTATI VODEĆA POLITIČKA OPCIJA

Prema strukturi članstva HSS-a vidi se kako HSS nije samo stranka seljaka, nego da predstavlja i ostale skupine i u tom smjeru će organizirati i svoju daljnju politiku

E-mail Ispis PDF

U Bjelovaru je 16. siječnja održana tiskovna konferencija, na kojoj je županijska organizacija HSS-a predstavila svoje buduće planove i smjernice na županijskoj razini. Predsjednik županijske organizacije Dinko Pirak je u društvu svoje dvojice podpredsjednika Dalibora Jurine i Zdenka Kramarića, te tajnika Bore Bašljana i predsjednika organizacije mladih Antonija Babeca, iznesao nove planove dogovorene na nedavno održanoj skupštini HSS-a, na kojoj je i postao predsjednikom županijske organizacije.

Pirak je rekao kako je iza stranke burno razdoblje, kojem su svi svjedočili. Od lokalnih izbora jasno je da su na županijskoj razini podbacili, unatoč dobrim rezultatima po općinama. Cilj je ponovo postati vodeća politička opcija u ovoj županiji, ali prije svega planiraju poraditi i na međusobnoj toleranciji unutar stranke. Što se tiče politike koju planiraju voditi, ne žele se baviti politikanstvom i »foteljaškom politikom«. Smatraju da HSS može svojim idejama doprinijeti gospodarskom i društvenom razvoju. Ne slažu se u potpunosti sa županijskom politikom trenutno. Gospodarstvo je u problemima, investicije nas zaobilaze, a povrh toga smo i svjedoci ukidanja institucija u čitavoj županiji. Smatraju da takvo djelovanje županijske vlasti nije dobro. HSS želi ponovo vratiti povjerenje građana i postaviti HSS kao prvu opciju na prostoru na kojem je on to tradicionalno i bio. HSS je pučka, demokršćanska opcija, što ih treba jedinstveno smjestiti na političku kartu, ali planiraju održati dijalog, komunikaciju i toleranciju sa svim strankama, te tako u i daljnjem radu žele podržati sve ono što će biti dobro za županiju ali ne i politikanstvo i demagogiju.

Boro Bašljan je rekao kako se radi na povećanju broja članova u županiji, i planiraju se brojne aktivnosti kroz naredno vrijeme koje će se moći popratiti, a predsjednik organizacije mladih Antonio Babec dodao kako i mladi članovi planiraju sudjelovati u tim i brojnim drugim djelatnostima HSS-a, te su tako snažno uporište županijske organizacije. Tiskovnu konferenciju su zaključili mišlju kako se i po rezultatima i po članovima samog HSS-a vidi da oni nisu samo stranka seljaka, nego da predstavljaju i ostale skupine, i u tom smjeru će organizirati i svoju politiku.

Ažurirano ( Petak, 17 Siječanj 2014 14:50 )