• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


LIBERALKE DIJELILE ŽENAMA GAREŠNIČKOG KRAJA CVIJET MAĆUHICE

Kao podsjetnik na dosadašnja postignuća žena u borbi za jednakost, te priznanje svim hrabrim ženama današnjice koje i dalje ustraju na istim ciljevima

E-mail Ispis PDF

GAREŠNICA Liberalke Bjelovarsko-bilogorske županije i članovi Gradske organizacije HSLS-a Garešnice pridružile su se u obilježavanju Međunarodnog dana žena, dijeleći ženama garešničkog kraja simboličan poklon – cvijet maćuhice, kao podsjetnik na dosadašnja postignuća žena u borbi za jednakost, te priznanje svim hrabrim ženama današnjice koje i dalje ustraju na istim ciljevima.

Međunarodni dan žena ustanovljen je 1910. godine na prvoj međunarodnoj ženskoj konferenciji u Kopenhagenu, na prijedlog njemačke socijalistice Clare Zetkin. Tijekom povijesti, žene su na ovaj dan održavale demonstracije, zahtijevajući jednakost i pravo glasa, dok se danas slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, ali isto tako i upozorava na još uvijek prisutne probleme nejednakosti, te nasilja nad ženama.

Upravo je taj problem potaknuo zastupnike europskog Parlamenta da ove godine povodom Dana žena stave naglasak na problem nasilja nad ženama, upozoravajući da danas ne postoje zakonodavne mjere na europskoj razini, niti sveobuhvatna strategija kojima bi se riješio ovaj problem. Stoga se Parlament EU u Rezoluciji »Borba protiv nasilja nad ženama« koja je usvojena 25. veljače 2014. godine, zalaže za promjene, te usvajanje takvih pravnih akata.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 09:21 )