• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽANA OTVORENA TRIBINA NACIONALNOG FORUMA I HSLS-a ZA BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU

U BJELOVARU PREDSTAVLJEN HRVATSKI POLITIČKI CENTAR

U hotelu »Central«, brojnim zainteresiranim građanima zajedno su predstavili ideju i koncept novog političkog partnerstva, te zajedničke planove na nadolazećim europarlamentarnim izborima

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Nacionalni forum i Hrvatska socijalno-liberalna stranka sinoć, 14. ožujka,  predstavili su partnerstvo hrvatskog političkog centra stanovnicima Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. U hotelu »Central«, brojnim zainteresiranim građanima zajedno su predstavili ideju i koncept novog političkog partnerstva, te zajedničke planove na nadolazećim europarlamentarnim izborima.

Skup je otvorio Milan Štefanac, koordinator Nacionalnog foruma za Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju koji je predstavio nova lica.

JEDNA OD RAZVIJENIJIH ŽUPANIJA U OVOM DJELU HRVATSKE

– Gospodarstvo i demografska obnova okosnica su svake racionalne politike i to je ono što većina građana Bjelovarsko-bilogorske županije osjeća kao prioritet i zato je okupljanje stranaka političkog centra oko ovih ideja naišlo na dobar prijem kod građana. – Milan Štefanac obrazložio je viziju Nacionalnog foruma za ovo područje.

Područje Bjelovarsko-bilogorske županije oduvijek je bilo snažno u industrijskim i poljoprivrednim sektorima, što čini županiju jednom od razvijenijih u tom djelu Hrvatske. Brojni internacionalni sajmovi, među kojima se ističe onaj u Gudovcu, zasigurno garantiraju opstanak u vremenima kada sve više ljudi traži sreću u većim gradovima ili inozemstvu. Nacionalni forum upravo je demografiju prepoznao kao ključnu točku, te uz zdravu ekonomiju i kvalitetnu poduzetničku klimu nudi građanima ove zemlje novi put.

– Političko partnerstvo HSLS-a i Nacionalnog foruma je dobrodošlo i ovome kraju i ovome političkom trenutku i zato mnogi građani na njega gledaju blagonaklono. – rekao je predsjednik županijske organizacije HSLS Bjelovarsko-bilogorske županije Alen Baščevan

– Mnogi se pitaju čemu savez ovih dviju stranaka. Mi smo zajedno s Nacionalnim forumom i strankama i grupacijama sličnih pogleda krenuli graditi hrvatski politički centar i uvjereni smo da ćemo uspjeti nadvladati duboke podjele na nepomirljive polove, na lijevo i desno. Naš uspjeh u Zagrebu je dokaz da se može. – rekao je Potpredsjednik HSLS-a i predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Dario Hrebak.

– Politički centar danas je jači za dva nova člana, jutros u Rijeci su nam se pridružili i kolege iz Primorsko-goranskog saveza i Liste za Rijeku, koji su prepoznali zajedničku ideju. Vjerujem kako su naše četiri stranke izgradile jedan novi način djelovanja koji će za početak u Bruxellesu, a kasnije, nadam se, i u Hrvatskoj donijeti pozitivne promjene. – izjavio je idejni začetnik i predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić.

Ažurirano ( Subota, 15 Ožujak 2014 17:48 )