• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE ZA MEDIJE BLOKA UMIROVLJENIKA ZAJEDNO GAREŠNICA PRENOSIMO U CIJELOSTI

APELIRAMO NA GRADONAČELNIKA DA NE UKINE POMOĆ U KUĆI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA

BLOK UMIROVLJENIKA ZAJEDNO podsjeća koalicijske partnere da smo u predizbornim govorima tvrdili da ćemo poboljšati socijalne usluge i skrb prema ruralnim područjima grada i u samom gradu

E-mail Ispis PDF

GAREŠNICA S obzirom na kuloarske priče u gradskoj upravi, pa i po Garešnici, da svih dvanaest zaposlenih neće dobiti produžen ugovor o radu s 1. svibnjem 2014. godine u programu POMOĆ U KUĆI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA osjećamo za potrebu reagirati kroz medije, zamoliti u ime zaposlenih ljudi, a ponajprije korisnika iste pomoći te ovakvim priopćenjem koalicijskog partnera i gradonačelnika te njegove suradnike podsjetiti kako na području grada Garešnice i svih mjesnih odbora ima i potrebitih i zainteresiranih korisnika za ovakvu prijeko potrebnu pomoć. Naročito, kada vidimo stanje na globalnom nivou, na nivou države, pa tako isto i lokalnom na nivou grada.

Prema zadnjem popisu umirovljenika u gradu i u mjesnim odborima imamo oko sedam stotina i pedeset umirovljenika koji primaju mirovinu ispod tisuću i pet stotina kuna što smatramo da nije dostatno života od prvoga do tridesetoga u mjesecu, i da ponavljam, postoje i te kako opravdani razlozi i za povećanjem broja zaposlenih u programu pomoći u kući, a ne za ukidanje i ovako skromnoga broja zaposlenih. Apeliramo na gradonačelnika i njegove suradnike da iznađu rješenje po bilo kojem ključu ili principu pa makar istu pomoć dogovorili s privatnim tvrtkama ali da krajnji korisnici umirovljenici ne gube uslugu na koju su se već pomalo i navikli, a zaposlenici da zadrže svoja prijeko potrebna radna mjesta.

BLOK UMIROVLJENIKA ZAJEDNO podsjeća koalicijske partnere da smo u predizbornim govorima tvrdili da ćemo poboljšati socijalne usluge i skrb prema ruralnim područjima grada i u samom gradu. Po uzoru na grad GRUBIŠNO POLJE, općine VELIKO TROJSTVO i VELIKI GRĐEVAC gdje pomoć koristi i preko pet stotina korisnika, naši gradski čelnici pokušaju razgovarati s predstavnicima županije koji iz proračuna BJELOVARSKO BILOGORSKE ŽUPANIJE ovim trima jedinicama lokalne samouprave subvencioniraju milion i tri stotine tisuća kuna za provođenje iste pomoći. U ovom slučaju zaključujemo da u istim jedinicama lokalne samouprave žive drugi ili drugačiji umirovljenici ili su njihovi čelnici vičniji i bolje razumiju problematiku umirovljenika i socijalno ugroženih osoba koji s tisuću i pet stotina kuna žive na rubu egzistencije da ne kažemo i gladi ako plate sve usluge koje su im do sada radili zaposlenici u projektu POMOĆ U KUĆI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA.

Ažurirano ( Srijeda, 09 Travanj 2014 12:28 )