• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


HDZ U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI PREDSTAVIO KANDIDATE ZA EUROPSKI PARLAMENT

IZ KRIZE PREKO REFORMI, DO RASTA I ZAPOŠLJAVANJA

Andrej Plenković navodi kako je upravo Bjelovarsko-bilogorska županija bitna jer ima puno prostora za potreban razvoj, čiji bi nositelji trebali biti upravo mali i srednji poduzetnici

E-mail Ispis PDF

U sklopu predizborne kampanje za izbore za Europski parlament, 4. svibnja su se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predstavili kandidati HDZ-a i koalicijskih partnera. Od podneva je u Bjelovaru bilo organizirano druženje kandidata Andreja Plenkovića, Ivane Maletić i Ivana Tepeša s građanima, nakon čega su posjetili tvornicu TROHA-DIL u Severinu.

U pratnji Mire Totgergelija, Marijana Conera i ostalih zvučnih imena HDZ-a naše županije, kandidati za Europski parlament su pri dolasku u TROHA-DIL prisustvovali predstavljanju programa »Hrvatska kuća 2020.« Radi se o programu ove firme, čiji je cilj ovim projektom ekološki osvijestiti javnost i smanjiti potrošnju energije izgradnjom objekata višeg energetskog razreda. Za stanovnike tih objekata to će značiti smanjenje troškova stanovanja, a prema riječima direktora Dinka Klasana, koji je održao ovo kratko predavanje, to je ujedno i prilika za državu da kroz poticajnu gradnju stambenih objekata višeg energetskog razreda ispuni preuzete obaveze od Europske unije. Poslije kratkog predstavljanja programa, u prostorima tvrtke održana je i za lokalne poduzetnike tribina »Kako do sredstava EU fondova«.

–  U fokusu naših aktivnosti 2014. do 2019. na razini Europske unije je put iz krize preko reformi, do rasta i zapošljavanja. – rekao je Andrej Plenković, koji navodi kako upravo i Bjelovarsko-bilogorska županija bitna jer ima puno prostora za potreban razvoj, čiji bi nositelji trebali biti upravo mali i srednji poduzetnici. Ivana Maletić se pak više osvrnula na poljoprivrednu proizvodnju koja je specifična za naš kraj, rekavši kako je bilo puno sredstava iz pretpristupnih fondova koji su se mogli iskoristiti, a  trebalo ih je bolje iskoristiti. Međutim, i dalje je previše administrativnih barijera i nije ostvarena pozitivna poduzetnička klima.

Direktor Dinko Klasan rekao je kako jedan ovakav posjet firmi koja je europski orijentirana mnogo znači.

– Mislim da su prepoznali tu našu orijentaciju, tim više što se i projekt koji smo danas predstavili veže na europske inicijative o ekološkoj zaštiti, i na inicijative o uštedi energije. Dobro je da smo im mogli to prezentirati tako da u Europi mogu pokazati da u našem poduzetništvu već postoje takva događanja. – rekao je direktor Klasan, čija firma u prvom tromjesečju već pokazuje rast od 24% na domaćem ali upravo i na stranom tržištu.

Nakon predavanja i održane tribine, kandidati su posjetili i Garešnicu gdje je također održano druženje s gospodarstvenicima, a posjet županiji je završio u Grubišnom Polju na završnom skupu u kino dvorani gdje su kandidati HDZ-a i koalicijskih partnera, Andrej Plenković, Ivana Maletić i Ivan Tepeš, detaljnije predstavljeni potencijalnim biračima.

Ažurirano ( Petak, 25 Srpanj 2014 10:14 )