• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OTKRIVENI DODATNI DETALJI O MALOM »IZVANZEMALJCU« IZ ČILEA

ANALIZA POKAZALA KAKO JE NEMOGUĆE KLASIFICIRATI OVO BIĆE

Trenutni vlasnik kostura je španjolski poduzetnik Ramon Navia-Osorio, ujedno i vođa NLO organizacije, koji je o cijelom slučaju napisao i opširno izvješće.

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.index.hr

Priča o mumificiranim ostacima humanoida kojeg neki nazivaju i izvanzemaljcem, prošlog se tjedna proširila svijetom zahvaljujući dokumentarcu »Sirius«, ali treba znati i kako je riječ o artefaktu koji je prije 10 godina pronađen u Čileu.

Ipak, fotografije koje su se nedavno pojavile, mnoge su čitatelje zapanjile.

Biće će biti prikazano u novom dokumentarcu o izvanzemaljcima, a govorit će se i o alternativnim oblicima tehnologije koje omogućavaju izvanzemaljcima da putuju između planeta, prenosi Huffington Post.

Dr. Steven Greer bivši je liječnik koji se posljednjih godina bavi proučavanjem ove tematike i dio je pokreta koji od američke vlade traži da otkrije navodno skrivene informacije o izvanzemaljcima na Zemlji.

Proteklih tjedana sve je više informacija o tzv. »humanoidu iz Atacame«, a međunarodni reporter Antonio Huneeus otkrio je kako je tijelo otkriveno u malenom napuštenom gradiću La Noria u čileanskoj pustinji Atacama.

Huneeus se referirao na priču koja je 2003. objavljena u novinama La Estrella. U potrazi za predmetima od povijesne važnosti, lokalni stanovnik Oscar Munoz, slučajno je naišao na komad tkanine u koji je bio zamotan čudnovati mumificirani leš velik otprilike 15 centimetara.

Nakon što je pregledao biće, Walter Seinfeld sa sveučilišta Arturo Prat rekao je: »Nema sumnje da je riječ o sisavcu, a i prilično sam siguran da je riječ o čovjeku. Ipak, moram provesti temeljito ispitivanje«.

Međutim, tijelo je otad promijenilo »vlasnike«. Isprva je prodano vlasniku kafića za 64 dolara, a na kraju je završilo u Španjolskoj gdje ga je, godinama kasnije, pronašao autor dokumentarca i obećao kako će u svom filmu objaviti nevjerojatne informacije otkrivene naknadnom liječničkom i DNK analizom.

Trenutni vlasnik kostura je španjolski poduzetnik Ramon Navia-Osorio, ujedno i vođa NLO organizacije, koji je o cijelom slučaju napisao i opširno izvješće.

Naime, Navia-Osorio je »humanoida iz Atacame« dao na proučavanje. Prva studija pokazala je da nije riječ o prijevari, dok je druga studija pokazala kako je riječ o »mumificiranom tijelu sa svim karakteristikama fetusa«. U zaključku stoji kako je, »bez ikakve sumnje riječ o mumificiranom ljudskom fetusu«.

Ipak, promotivni materijali za dokumentarni film »Sirius« i dalje tvrde kako je njihova analiza pokazala kako je nemoguće klasificirati ovo biće.

Ažurirano ( Srijeda, 17 Travanj 2013 09:49 )