• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


GEAK RING

JEDAN PRSTEN DA UPRAVLJA NJIMA...

»Jedan prsten da upravlja njima...«, poznata je rečenica iz »Gospodara prstenova«, no s Geak Ringom i vi se možete osjećati poput gospodara, ali svog pametnog telefona

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

NFC tehnologija još uvijek se ne koristi u onoj mjeri u kojoj bi zapravo mogla. Starije generacije pametnih telefona ni ne podržavaju tu tehnologiju, no nove iskorištavaju NFC kako bi korisnicima omogućile bežično punjenje uređaja ili beskontaktno plaćanje.

Međutim, kineska tvrtka Nutshell otišla je korak dalje.

Vodeći se idejom da se NFC tehnologija može iskoristiti za sigurnoupravljanje telefonom i jednostavnu autentifikaciju korisnika osmislili su Geak Ring - prsten koji bi mogao započeti NFC revoluciju.

Unutar moderno dizajniranog prstena nalazi se čip koji omogućava jedinstvenu identifikaciju korisnika. Dovoljno je jednostavno taknutitelefon prstenom i otključati ekran bez potrebe za upisivanjem pina ili crtanjem različitih kompleksnih likova po ekranu.

Također, zahvaljujući aplikaciji koju je Geak razvio, možete upisati svoje kontakte u digitalnu posjetnicu i jednostavnim dodirom svog prstena po drugom pametnom telefonu s NFC-om prebaciti sve te podatke u jednom trenu.

Na službenim stranicama proizvođača ističu kako je baterija u prstenu toliko izdržljiva da bi mogla trajati 99 godina.

Geak Ring bi trebao biti dostupan od 8. kolovoza 2013. po cijeni od 199 kineskih juana (oko 185 kuna) pa ako tko želi isprobati, može ga naručiti na stranicama proizvođača.

Ažurirano ( Nedjelja, 30 Lipanj 2013 15:53 )