• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


STIŽE NOVI VLADAR NA TRŽIŠTU PAMETNIH TELEFONA!?

Iako su već nekoliko godine Apple i Samasung vodeće kompanije na tržištu pametnih telefona, to bi se uskoro moglo promijeniti, budući da im stiže opaka konkurencija

E-mail Ispis PDF

Iako su Apple i Samsung trenutno apsolutno nedodirljivi, te su vodeće kompanije na tržišta pametnih telefona, nikada se ne zna što će se dogoditi u budućnosti.

Upravo ovih dana pojavila im se jako konkurencija, koja se nada kako bi im mogla preoteti veliki dio kolača. Radi se o kineskoj kompaniji Xiaomi, koja je krenula sa širenjem poslovanja u druge zemlje. Radi se o kompaniji čiji su proizvodi iznimno popularni u Kini zbog odličnog omjera cijene i kvalitete koju pruža.

Primjerice, jedan od njihovih najpopularnijih pametnih telefona, naziva Mi3 dolazi sa 2,3 GHZ četvrerojezgrenim Snapdragone 800 procesorom, zaslonom od 5 inča i kamerom od 13 mpx, a sve to možete imati za svega 330 dolara.

Budući da su prošle godine samo u matičnoj zemlji prodali 20 milijuna smartphonea, ove godine odlučili su se proširiti i na ostale zemlje, među kojima e ističu Rusija, Malezija, Indonezija, Brazil i Meksiko, te vjeruju kako će time ove godine udvostručiti prodaju.

Tvrtka Xiaomi na sebe je privukla veliku pozornost medija nakon što su kupili skraćenu web domenu »mi.com« za nevjerojatnih 600 tisuća dolara, te vjeruju kako će im ta skraćena i lako pamtljiva web adresa pomoći u poslovanju, budući da putem internetske trgovine ostvaruju više od 70 posto ukupne prodaje.

Za sada, na žalost, još uvijek nije poznato planiraju li uskoro širenje i na ostale europske zemlje.

Ažurirano ( Četvrtak, 24 Travanj 2014 11:03 )