• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


I. ŽNL BJELOVARSKO-BILOGORSKA – 25. KOLO

ZDENKA I GARIĆ UPISALI POBJEDU, ROVIŠĆE ODIGRALO NERIJEŠENO

Od sedam odigranih utakmica dvije su završile pobjedom domaćih, u tri su gosti uspjeli ostvariti pobjedu, dok su dvije odigrane neriješeno

E-mail Ispis PDF

Ovaj vikend odigrane su utakmice 25. kola I. ŽNL BBŽ. Od sedam odigranih utakmica dvije su završile pobjedom domaćih, u tri su gosti uspjeli ostvariti pobjedu, dok su dvije odigrane neriješeno.

Posljednje plasirana momčad lige, Bjelovarska Sloga, dočekala je NK Hajduk iz Hercegovca, koji je u posljednjem kolu poražen od vodeće momčadi lige, NK Zdenke. Kao što se i očekivali, gosti iz Hercegovaca su uvjerljivo slavili, pri čemu su zabili čak 12 pogodaka. Mrežu domaćin već u 6. minuti načeo je Ivan Plantek, da bi se do kraja u strijelce upisao nevjerojatnih 10 puta i tako preuzeo vodstvo na ljestvici strijelaca. Osim Planteka, za Hajduk je dva puta pogodio i Filip kožuhar, dok je Neven Juranić također dva puta pogađao za Slogu. Na fotografijama pogledajte kako se igralo i navijalo u Bjelovaru

Izuzetno važna utakmica odigrala se u Bereku, gdje je NK Tomislav dočekao drugoplasiranu momčad lige, NK Rovišće. Rovišću je u ovom susretu pobjeda bila neophodna kako bi ostali u borbi za naslov, ali stvari nisu krenule najbolje po njih. Domaćini u vodstvo dolaze već u 6. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Ranko Kesić. U 11. minuti Zoran Kočiš povećao je vodstvo domaćina. Ali Rovišće se ipak budi sredinom prvog dijela, kada Josip Markešić smanjuje vodstvo domaćina, a samo nekoliko minuta kasnije, u 33. minuti Tomislav Pavličević vraća nadu gostima. Na žalost po njih, u drugom djelu Rovišće nije uspjelo postići pogodak, te je susret završio rezultatom 2:2, kojim su šanse Rovišća da stignu do prvoga mjesta svedene na minimum.

Vodeća momčad lige, Nk Zdenka na svom terenu u Velikim Zdencima dočekala je nezgodni NK Bilogorac iz Velikog trojstva. Utakmica je krenula odlično po domaćine, te već u 12. minuti imaju sjajnu priliku povesti, ali Dalibor Rekavić iz kaznenog udarca nije uspio svladati gostujućeg vratara. Ali samo nekoliko minuta nakon toga, Samir Šopalović uspijeva dovesti svoju ekipu u vodstvo. Nakon tog pogotka mreže su mirovale sve do 71. minute, kada Danko Cerovečki zabija za 2:0, a samo dvije minute nakon toga Patrik Doqi potvrđuje veliku pobjedu Zdenke. Do kraja susreta Antonio Fleković uspijeva postići počasni pogodak za Bilogorac i konačnih 3.1.

NK Dinamo i NK Omladinac iz Ćurlovca u Predavcu su odigrali rezultatski nebitnu, ali zanimljivu utakmicu. Dinamo u vodstvo dolazi u 21. minuti kada Dejan Drenovac zabija za 1:0, a samo nekoliko minuta kasnije Kisto Matić povećava prednost domaćina. Do kraja susreta Dinamo je uspio još dva puta pogoditi mrežu Omladinca, a pogotke su zabili Anton Gaši i Valentin Vejić za konačnih 4:0.

Još jedan važan susret 25. kola odigrao se u Siraču gdje je Nk Kamen dočekao do tada trećeplasiranu momčad lige NK Garić iz Garešnice. Gariću je pobjeda bila imperativ kako bi imali izgleda za naslov uoči posljednjeg kola. Kako se i očekivalo, gosti su odlično ušli u susret, te već u 4. minuti Antonio Mihatović pogađa za 0:1. Samo sedam minuta poslije, još jedan Antonio, ovoga puta Hakenberg, postiže drugi pogodak za goste iz Garešnice. Do kraja poluvremena Garić je uspio postići još jedan pogodak, koji je bio djelo Vedrana Zdjelara. Do kraja susreta domaćini su preko Nikole Marjanovića uspjeli tek umanjiti prednost Garića, te je susret završio rezultatom 1:3.

U Velikoj pisanici NK Bilo dočekao je NK Daruvar. Obje ekipe su u susret ušle bez rezultatskog imperativa, ali su obje željele pobjedu. Gosti u 18. minuti dolaze do vodstva, kada Ivan Vuković zabija 0:1. Bilo uspijeva izjednačiti do kraja prvog djela, a strijelac je Dražen Debač u 45. minuti susreta.  Gosti su bolje krenuli i u drugo poluvrijeme, te u 57. minuti Boris Klimeš zabija za novo vodstvo Daruvara. Daruvarčani ponovno nisu uspjeli dugo zadržati vodstvo, te osam minuta kasnije Miškulić zabija za novo izjednačenje.  Samo minutu nakon toga, točnije, u 66. minuti Marko Bublić po treći puta dovodi goste u vodstvo. Do kraja susreta domaćini nisu imali snage za novo izjednačenje, te je Marko Bublić u 88. minuti iz kaznenog udarca samo potvrdio pobjedu Daruvara od konačnih 2:4.

Uoči posljednjeg, 26. kola, situacija je slijedeća. NK Zdenka je vodeća sa 54 boda, prati je NK Garć sa samo bodom manje, dok je NK Rovišće treći sa 51 bodom.

Kombinacija ima jako puno, te sve tri ekipe još uvijek mogu do naslova, s obzirom da se u nedjelju u Rovišću sastaju NK Rovišće i NK Zdenka, dok bi NK Garić trebao imati nešto lakši posao, budući da u subotu kod kuće dočekuje NK Tomislav. Zdenka, naravno, ima najbolje šanse za naslov, ali niti ona se ne smije opustiti, budući da joj jedino pobjeda donosi siguran naslov, dok bi remijem ili porazom ovisili o rezultatu Garića. NK Garić pak ne ovisi sam o sebi, te može postati prvakom ukoliko pobjedi u svom susretu, a Zdenka remizira ili izgubi u Rovišću.

Što se tiče ljestvice strijelaca, ni tu situacija nije riješena. Ivan Plantek je sa 10 pogodaka NK Slogi izbio na vodeću poziciju, te je do sada zabio 31 pogodak. Planteka u stopu prati Josip Markešić, kojemu niti ovih 30 pogodaka nije dovoljno za titulu prvog strijelca lige, te će se i to pitanje rješavati u uzbudljivom posljednjem kolu. Cijelu listu strijelaca pogledajte na kraju članka.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 02 Lipanj 2014 13:51 )