• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SKUPŠTINA NOGOMETNOG SAVEZA BJELOVARSKO BILOGORSKE ŽUPANIJE

NA VRHU ŽUPANIJSKOG NOGOMETA I DALJE PRIŠĆAN

Skupština je održana u srijedu 4. lipnja u Daruvarskim Toplicama, gdje su izabrana radna tijela skupštine, te je izneseno izvješće o radu za proteklu godinu

E-mail Ispis PDF

DARUVAR U srijedu 4. lipnja održana je izvještajno - izborna skupština nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Na skupštini se okupilo 40 od ukupno 53 pozvana skupštinara koji su birali nova radna tijela saveza, te im je izneseno izvješće o radu i financijskom poslovanju za 2013. godini, kao i plan rada, te financijski plan za 2014. godinu.

Kao što se i očekivalo, skupštinari su se jednoglasno složili da radna tijela saveza ostanu ista, pa je tako Slavko Prišćan ponovno izabran za predsjednika, dok su Lidija Britvić-Vojnić i Božo Mamić izabrani za članove predsjedništva.

Za dopredsjednike su izabrani Miroslav Jurišić i Žarko Čanađija, dok su za članove izvršnog odbora izabrani Miroslav Jurišić, Lidija Britvić-Vojnić, Ivan Bedi, Božo Mamić, Fredi Pali, Tihomir Horvat, Željko Rijetković, Žarko Čanađija, Zdravko Rizman i Željko Ščuković.

Također, jednoglasno su izabrani i delegati NSBBŽ u HNS-u, njih četvero, Slavko Prišćan, Ivan Bedi, Tomislav Horvat i Lidija Britvić-Vojnić.

NOGOMETNI SAVEZ BJELOVARSKO-BILOGORSKEŽUPANIJE NAJKVALITETNIJI JE SAVEZ SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

Slavko Prišćan je nakon izbora rekao kako se situacija u savezu znatno popravila od 2009. godine kada je današnja uprava došla na vlast, te posebno ističe financijsku stabilnost, budući da je financijska situacija do tada bila katastrofalna.

– Zadovoljan sam što je savez uspio zadržati pozitivno poslovanje unatoč teškoj financijskoj situaciji što nas je zadesila, što ne bi bilo moguće bez pomoći Športske zajednice, ali i grada Bjelovara, kojima se i ovim putem zahvaljujem. – napomenuo je Slavko Prišćan, predsjednik saveza.

Također ističe kako savez ima samo dva zaposlenika, dok ostali volontiraju, te je i na taj način ušteđeno nešto novca koji je utrošen na pomoć klubovima, ponajprije kroz otpisivanje kotizacije za klubove u proljetnom dijelu natjecanja 2013. i 2014. godine, te besplatne preregistracije igrača, čime su se u ime klubova odrekli 150 tisuća kuna, a sve s ciljem financijske stabilnost i normalnog poslovanja svih klubova koji se natječu u pet županijskih liga.

Predsjednik je spomenuo i kako je županijski nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije najkvalitetniji savez Sjeverozapadne Hrvatske što se tiče organiziranje turnira, posebno mlađih uzrasnih kategorije, pri čemu je organizacija na izrazito viskom nivou, pa na te turnire dolaze i klubovi iz drugih županija.

Sjednici je prisustvovao i Vladimir Iveta, izaslanik predsjednika HNS-a, Davora Šukera, koji je u izlaganju pohvalio rad saveza, i istaknuo značaj svih, pa i onih najmanjih klubova, te zahvalio svim amaterskim sportskim radnicima na predanom radu.

Kompletno izlaganje izaslanika HNS-a, Vladimira Ivete možete poslušati u priloženom videu.

PROBLEMATIČNI LIJEČNIČKI PREGLEDI

Na skupštini se govorilo i o liječničkim pregledima, jednom od gorućih problema svih amaterskih nogometnih klubova, budući da se za preglede plaćaju veliki novci, a sami pregledi se obavljaju neprofesionalno.  Pa je tako Fredi Pali, predsjednik sportske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije iznio detalje o tom pitanju o kojem se govorilo i na sastanku sportske zajednice koji je održan proteklog mjeseca u Puli, kao i svoje vlastito mišljenje.

– Napravljen je previd u zakonu, po kojem je za školske sportske saveze omogućen pregled kod doktora opće prakse, dok je za nogometne klubove, za to isto dijete potrebno liječničko odobrenje doktora sportske medicine s licencom, kojih u našoj županiji trenutno nema. – rekao je Fredi Pali, predsjednik sportske zajednice BBŽ.

Također je dodao da ukoliko se ne naprave neke izmjene tog zakona, većina manjih klubova neće moći funkcionirati, budući da će im za takve specijalne liječničke preglede otići jedan veliki dio godišnjeg budžeta.

Istaknuo je i kako neke od najvećih nogometnih zemalja, kao što su Engleska, Švicarska, Austrija, Švedska, i još neke zapadne zemlje u zakonu nemaju propisan liječnički pregled za amaterske sportaše, budući da oni preuzimaju odgovornost na sebe, te zaključuje kako je taj način puno bolji za sve.

PREDSTAVLJEN I NOVI PLAN RASPODJELE KLUBOVA U LIGAMA

Na sjednici je u kratkim crtama predstavljen i novi plan raspodjele klubova u ligama. Naime, budući da najmanje četiri kluba iz 1. ŽNL Bjelovarsko-bilogorske županije ulaze u među ligu zajedno sa klubovima iz Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, čime će doći do promjena u svih županijskih liga Bjelovarsko-bilogorske županije. Predsjednik saveza je istaknuo kako će podržati klubove koji izbore plasman u viši rang natjecanja, ali kako nije previše zadovoljan tom budućom raspodjelom, budući da bi se mogla smanjiti kvaliteta, a povećati troškovi manjim klubovima, koji su do sada bili minimalni.

Predsjednik je za kraj zahvalio svim nogometnim djelatnicima na predanom radu, te izrazio nadu kako će radi dobrobiti svojih klubova, ali i saveza, i dalje obavljati svoj posao na najbolji mogući način.

Ažurirano ( Četvrtak, 05 Lipanj 2014 15:17 )