• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


I. ŽNL BJELOVARSKO-BILOGORSKA – 26. KOLO

GARIĆ IZ GAREŠNICE NOVI PRVAK I. ŽUPANIJSKE NOGOMETNE LIGE

Najbolji strijelac lige je Ivan Plantek s 33 postignuta gola.Od sedam odigranih utakmica šest su završile pobjedom domaćih, a samo u jednoj su gosti uspjeli ostvariti pobjedu.

E-mail Ispis PDF

Ovaj vikend odigrane su utakmice posljednjeg 26. kola I. ŽNL BBŽ. Od sedam odigranih utakmica šest su završile pobjedom domaćih, a samo u jednoj su gosti uspjeli ostvariti pobjedu. Najbolji strijelac lige je Ivan Plantek s 33 postignuta gola.

U nedjelju 8. lipnja u posljednjem, 26. kolu 1. ŽNL na igralištu u Ćurlovcu sastali su se domaći NK Omladinac i NK Čazma. Iako ovaj susret nije imao veliki značaj, ekipe su se potrudile kako bi na najbolji mogući način zaključile prvenstvo. Čazma već u 15. minuti preko kapetana Marka Želimorskog dolazi u vodstvo i tako već na početku potvrđuje ulogu favorita. Gosti u 38. minuti dolaze do povećanja vodstva, kada  Filip Matešin zabija za 0:2. Početkom drugog djela Mihael Mihoković ipak zabija za smanjenje vodstva Čazme i vraća nadu domaćinima. Ipak, domaći nisu uspjeli izjednačiti, te Božo Vuković u 89. minuti zabija za konačnih 1:3.

U još jednom rezultatski nevažnom susretu sastali su se NK Bilogorac iz Velikog Trojstva i NK Sloga Bjelovar. Kako se i očekivalo, domaćini su odigrali puno bolju utakmicu, te su postigli čak 10 golova. Četiri pogotka zabio je Anto Markić, tri Boris Adamec, Drago Jurčević dva, te Antonio Fleković jedan.

U Gudovcu su se sastali NK Lasta i NK Kamen iz Siraća. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, dok početkom 2. poluvremena, točnije u 50. minuti, Nikola Marjanović zabija za vodstvo Kamena. U 76. minuti Marko Hrebak vraća rezultatsku neizvjesnost pogotkom u 76. minuti, da bi u 86. došli do potpunog preokreta, kada Dino Horvat zabija za konačnih 2:1.

Finalist županijskog kupa, HNK Daruvar dočekao je goste iz Predavca, NK Dinamo. Iako niti ovaj susret nije imao rezultatsku neizvjesnost, domaćini su željeli pobjedom zaključiti uspješnu sezonu. Ipak, odigrali su utakmicu bez previše prilika, te je jedini pogodak u susretu u 28. minuti postigao Fran Res za pobjedu HNK Daruvar.

NK Hajduk iz Hercegovca, na igralištu u Hercegovcu dočekao je NK Bilo iz Velike Pisanice. Domaćini su odlično otvorili susret te već u 6. minuti, prvi strijelac lige, Ivan Plantek zabija za 1:0. Tim rezultatom je i završilo prvo poluvrijeme. U nastavku ponovno domaćini vode igru, te u 62. minuti Danijel Barić zabija za povećanje vodstva. U 76. minuti Andrija Mišulin ipak uspijeva smanjiti vodstvo Hajduka, ali do izjednačenja ipak nisu uspjeli doći, budući da je Ivan Plantek zabio svoj drugi gol za konačnih 3:1.

U jednom od najvažnijih susreta posljednjeg kola, drugoplasirani NK Garić dočekao je NK Tomislav iz Bereka. Gariću je pobjedom u ovom susretu mogao postati prvak, iako nisu ovisili sami o sebi. Ipak, gosti nisu dobro ušli u susret, budući da u 7. minuti Saša Šoštarić zabija za vodstvo gostiju. Gosti nisu dugo držali vodstvo, te u 22. minuti Antonio Mihatović zabija za 1:1, a tim je rezultatom završilo i prvo poluvrijeme. Domaćini su u drugom dijelu ipak krenuli sa boljom igrom, te dolaze u vodstvo u 64. minuti preko kapetana Božidara Vezmara, koji pogađa i desetak minuta kasnije za 3:1. U 83. minuti Antonio Mihatović svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 4:1.

U najvažnijoj utakmici posljednjeg, 26. kola, na igralištu u Rovišću sastali su se NK Rovišće i NK Zdenka iz Velikih Zdenaca, inače trećeplasirana i prvoplasirana momčad lige. Ovaj susret je u odlučivao o svemu, budući da su obje momčadi mogle do naslova. Susret je odlično krenuo za goste iz Zdenaca, te već u 15. minuti Ivan Kubišta zabija za 0:1, rezultat koji je Zdenku vodio do naslova. Do kraja poluvremena Kristijan Markić ipak uspijeva izjednačiti rezultat, te se na pauzu otišlo rezultatom 1:1. Domaćini ipak bolje otvaraju drugi dio. Najprije Josip Markešić zabija za vodstvo u 57. minuti, da bi Tomislav Pavličević samo deset minuta kasnije zabio za povećanje vodstva Rovišća. Gosti ipak uspijevaju smanjit u 78. minuti preko Kristijana Brekala, ali to je bilo sve, te se naslovom okitio NK Garić. Na fotografijama pogledajte kako se igralo i navijalo u Rovišću.

Ovim rezultatima, NK Garić, Nk Zdenka, NK Rovišće i NK Čazma su osigurali ulazak u među županijsku ligu, odnosno 4. HNL, u kojoj će snage odmjeriti sa klubovima iz Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije koji su ostvarili isti uspjeh u svojim ligama. Status 5. i 6. plasiranih, HNK Daruvara i NK Hajduka je još uvijek neizvjestan, te ovisi o broju klubova iz ostale dvije županije koji će se odlučiti ući u novo osnovanu ligu.

Niti na začelju situacija nije u potpunosti jasna, budući da bi iz 2.ŽNL u 1.ŽNL trebala ući minimalno četiri kluba, te ostaje za vidjeti koji klubovi imaju želju, ali i financijske mogućnosti za viši rang natjecanja, te bi se u konačnici moglo dogoditi da NK sloga ostane u 1.ŽNL i iduće godine.

 

Ažurirano ( Ponedjeljak, 09 Lipanj 2014 21:46 )