• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


20. MEĐUŽUPANIJSKI SPORTSKI SUSRETI UMIROVLJENIKA

UMIROVLJENICI ODMJERILI SPORTSKE SNAGE U BJELOVARU

Natjecatelji su odmjeravali snage u pikadu i šahu, i to na prostoru restorana »Šljukin gon«, a Gradska kuglana i streljana su ugostile ostale natjecatelje. Od iduće godine će im se priključiti i Krapinsko-zagorska županija, prema novoj regionalnoj raspodjeli u Matici.

E-mail Ispis PDF

Bjelovar je 12. lipnja bio domaćin 20. Međužupanijskog sportskog susreta umirovljenika. Susret je započeo u restoranu »Šljukin gon« gdje su se okupili predstavnici Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-Križevačke županije, te domaćini iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Prije doručka, pri kojem su sportaši skupljali snagu za daljnja sportska natjecanja, obratili su im se predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije Ivan Prekrat, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić, te župan Bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs, i poželjeli im dobre rezultate.

Kovačić je napomenuo kako će im se dogodine priključiti Krapinsko-zagorska županija, prema novoj regionalnoj raspodjeli u Matici. Također se osvrnuo i na tešku situaciju umirovljenika u našoj državi, i dodao kako se nada da će barem na idućem usklađivanju mirovine one malo porasti. Matica umirovljenika inače je aktivna i u Nacionalnom vijeću pri Vladi Republike Hrvatske vezano uz zakone o umirovljenicima.

– Nažalost, malo se toga prihvaća, ali smo prisutni, i moramo voditi računa o tome da nas ne trebaju samo onda kad dolaze izbori. Sa željom da nam svima bude malo bolje, vama danas na ovom natjecanju želim puno uspjeha, i fer borbu. Drugim riječima, želim vam puno zdravlja, malo sreće i mirovine veće. – zaključio je na kraju Josip Kovačić.

Župan Damir Bajs pozdravio je sve u ime županije i zaželio im dobrodošlicu. Našalio se kako je u dogovoru oko vremena održavanja ovog sportskog susreta planirano da ove igre budu svojevrsni uvod u početak svjetskog prvenstva.

– Želim vam da se dobro borite, da dobijete odličja, i da zapamtite ovaj dan ne kao dan kada je Hrvatska igrala s Brazilom, nego kao dan kada ste bili u Bjelovaru i osvojili neka odličja za svoj sportski uspjeh. – zaželio je Damir Bajs.

Natjecatelji su odmjeravali snage u pikadu i šahu, i to na prostoru restorana »Šljukin gon«, a Gradska kuglana i streljana su ugostile ostale natjecatelje.

Ažurirano ( Petak, 13 Lipanj 2014 12:12 )