• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TEREZIJANSKA BICIKLIJADA »IDEMO U TROJSTVO«

ČETRDESETAK BICIKLISTA ODVEZLO 9,9 KM OD BJELOVARA DO VELIKOG TROJSTVA

Druženje u Velikom Trojstvu se nastavilo kroz posebna događanja, a to su bile biciklističke igre i natjecanja poput vožnje spretnosti i vožnje sporosti, te izbora najstarijeg i najmlađeg sudionika biciklijade

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – VELIKO TROJSTVO U sklopu Terezijane i ove godine je održana Terezijanska biciklijada »Idemo u Trojstvo«. Ukupno četrdesetak biciklista okupilo se kraj Gradskog muzeja na Trgu Eugena Kvaternika i krenulo Korzom prema Zvjercima, te dalje prema Trojstvenom Markovcu, Grgincu i do Velikog Trojstva. Cilj biciklijade je bio na igralištu u središtu Velikog Trojstva, pa su učesnici ukupno prošli udaljenost od 9,9 kilometara, i vožnju završili pozirajući za zajedničku fotografiju.

Biciklijada je zamišljena kao lagana vožnja, za sve uzraste ali i za sve rekreativne i ozbiljne bicikliste. Ove godine je tako sudjelovao i novi pobjednik državnog prvenstva u master kategoriji speed biatlona, ujedno i predsjednik Biciklističkog kluba Bjelovar Goran Iličić. Od 70-ak učesnika, Iličić je bio prvi u kombinaciji trčanja i biciklizma, a to je samo jedan u nizu dobrih rezultata ove godine, i priprema za daljnja natjecanja koja slijede tijekom ljeta. Biciklistički klub Bjelovar je bio i suorganizator ove biciklijade, uz Udrugu »Bilogorski turistički put« Veliko Trojstvo, i postaju prometne policije Bjelovar.

Kako je svrha ove biciklijade bila promoviranje biciklizma, nakon vožnje je ujedno bilo organizirano predstavljanje knjige »Na dva kotača, sigurno, ugodno, korisno«, koju su sastavili Tugomir Pemper i Renata Horžić.

– Knjiga je dobro i kvalitetno napravljena, i prepuna je korisnih savjeta koji mogu koristiti biciklistima u svakodnevnoj vožnji, od bontona u prometu do savjeta kako pružiti pomoć ako je potrebna. Nažalost, mnogi ljudi ne gledaju bicikl kao vozilo, nego kao produžene noge. Ipak, za bicikle vrijede prometna pravila kao i za sva ostala vozila u prometu. – rekla je struča suradnica ovog projekta, Andrea Lugarić iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Druženje u Velikom Trojstvu se nastavilo kroz posebna događanja, a to su bile biciklističke igre i natjecanja poput vožnje spretnosti i vožnje sporosti, te izbora najstarijeg i najmlađeg sudionika biciklijade.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 16 Lipanj 2014 08:38 )