• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREKOGRANIČNA CESTOVNA BICIKLISTIČKA UTRKA DRAVA TOUR 2014.

120 BICIKLISTA NA PUTU PREMA MAĐARSKOJ PROŠLO KROZ KOPRIVNICU

U petak prije odlaska biciklističke utrke iz Koprivnice, svi koji su zatekli se na središnjem trgu, mogli su vidjeti dječju spretnost u vožnji biciklom po poligonu ili pak najveću atrakciju, koja zaustavljala dah, a to su vratolomije, koje su izvodili mađarski biciklisti

E-mail Ispis PDF

KOPRIVNICA Prekogranična cestovna biciklistička utrka Drava Tour 2014. održava se od 12. – 15. lipnja zahvaljujući IPA Hrvatsko-mađarskom prekograničnom programu suradnje, kojeg provode Udruga Teker iz mađarskog grada Heviza i Brdsko-biciklistički klub Asi iz Varaždina na relaciji Varaždin – Barcs – Pecs – Nagykanizsa – Heviz, s ciljem promocije regionalnog turizma, cestovnog biciklizma i suradnje dviju država. Na četverodnevnoj utrci vozilo je 120 biciklista u 20 timova, i to po deset iz svake države. Biciklistička utrka startala je u četvrtak u Varaždinu, idućeg dana nastavili su svoj put od Koprivnice do Pecsa u dužini od 182 kilometra, dok u subotu pak nastavili put dug 175 kilometara do Nagykanizse. Biciklističke utrka završila je u nedjelju u gradu Hevizu. S obzirom, da je Koprivnica grad bicikla, logično je da ova utrka nije mogla zaobići ovaj grad.

– Koprivnica i bicikli imaju jako veliku vezu, jer to je grad, koji ima izgrađenih 70 kilometara biciklističkih staza, imamo tri biciklistička kluba, godišnje održava se više od desetak biciklističkih akcija (revijalnih, natjecateljskih…), pa stoga, uistinu možemo reći, da je Koprivnica – grad bicikla. Osim toga, Koprivnica je jedini grad, koji ima spomenik bicikla, za što se može reći, da je muzej bicikla na otvorenom. Svakako, ne treba ni zanemariti, da je Koprivnica uključena u četiri velika EU projekta, koji su vezani uz biciklizam. – pojasnila je Melita Samoborec, zamjenica koprivničke gradonačelnice te istaknula, da u Gradu Koprivnici posebno su ponosni, što će tijekom ljeta uvesti u grad sustav bicikla i javnog prijevoza.

Dóra Szucs, voditeljica projekta, članica Organizacijskog odbora Drava Toura 2014. nije krila zadovoljstvo zbog ostvarene dobre suradnje između gradova sudionika ove utrke, te ukazala na potrebu, da međugranične regije budu još bolje povezane u biciklizmu, jer biciklizam u Mađarskoj dobiva na svojoj popularnosti, pa se u većim gradovima grade i biciklističke staze.

No, u petak prije odlaska biciklističke utrke iz Koprivnice, svi koji su zatekli se na središnjem trgu, mogli su vidjeti dječju spretnost u vožnji biciklom po poligonu ili pak najveću atrakciju, koja zaustavljala dah, a to su vratolomije, koje su izvodili mađarski biciklisti.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 16 Lipanj 2014 09:05 )