• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRVO NESLUŽBENO PRVENSTVO NOGOMETNOG SAVEZA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE U ŽENSKOM NOGOMETU ZA SEZONU 2013-2014.

NOGOMETAŠICE HAJDUKA IZ HERCEGOVCA POSTALE PRVAKINJE ŽUPANIJE

Ovaj naslov prvakinja za žensku ekipu Hajduka vrhunac je svih do sada osvojenih trofeja. Zlatnim medaljama (iz ruku općinskog načelnika općine Hercegovac Bore Bašljana) okitile su se sasvim zasluženo.

E-mail Ispis PDF

U Hercegovcu već više od četiri godine djeluje ženska nogometna ekipa, koja je u početku djelovala pod nazivom »Opća opasnost«, a posljednjih godinu dana djeluje u sklopu Nogometnog kluba »Hajduk« kao jedna od klupskih natjecateljskih selekcija. Svojim pripajanjem Klubu ženska ekipa je dobila prijeko potrebnu i neophodnu organizacijsku, stručnu i financijsku podršku, čime je trenutno postala vodeća ženska nogometna ekipa na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Iz Hercegovca kao županijskog centra ženskog nogometa nedavno je potekla inicijativa o organizaciji Prvenstvenog natjecanja u ženskom nogometu na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a koju je inicijativu s oduševljenjem prihvatio Županijski nogometni savez pod čijim patronatom je i održano ovo Prvenstvo, koje je bilo neslužbenog karaktera, s obzirom da su klubovi nastupili s neregistriranim igračicama.

Pokrovitelji ovog Prvenstva bili su Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije, Općina Hercegovac, tvrtka Franck d.d. Zagreb i predsjednica NK Bjelovar Lidija Britvić Vojnić, kao trenutno jedina uspješna čelnica nekog nogometnog kluba na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Domaćin i organizator ovog prvog neslužbenog Prvenstva Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije u ženskom nogometu bio je NK Hajduk iz Hercegovca, a na Prvenstvo je okupilo 5 ženskih ekipa koje trenutno djeluju na području Bjelovarsko-bilogorske županije: ŽNK Hajduk Hercegovac, ŽNK Stella Bulinac, ŽNK Lavice Veliko Trojstvo, ŽNK Bilo Velika Pisanica i ŽNK Slavija Severin. Ukupno je zaigralo preko 50 igračica.

Samo natjecanje održano je po Ligaškom sustavu, tako da se svaka ekipa susrela sa svakom, i kroz deset utakmica prikazan je vrlo kvalitetan nogomet, u kojem nisu nedostajali vrlo atraktivni potezi, efektni zgodici, ali i nevjerojatni promašaji. Mnogobrojni gledatelji, a po vrlo lijepom i sunčanom vremenu na Stadionu u Hercegovcu okupilo se oko 200-tinjak gledatelja, mogli su uživati u prikazanoj igri svih pet ekipa.

Najljepši i najatraktivnije nogomet prikazale du domaće igračice »Hajduka« iz Hercegovca koje su više nego zasluženo osvojile naslov prvakinja NS BBŽ-a u ženskom nogometu za sezonu 2013/2014. Nogometašice Hajduka na cijelom Prvenstvu nisu primile niti jedan pogodak, a kvartet Stefani Trbojević, Magdalena Oršić, Manuela Štičko i Katarina Kolarić nisu imale dostojne protivnice koje bi ih mogle zaustaviti. Na putu do naslova prvakinja Hajdukovke su postigle 13 pogodaka i bile su najefikasnija momčad Prvenstva, te su u svojim redovima imale i najboljeg strijelca turnira (Magdalenu Oršić) i najbolju igračicu turnira (Stefani Trbojević). Iako vratarka Hajduka Erna Grčević nije primila niti jedan pogodak i time zaslužila biti najbolja vratarka, ta je nagrada ipak otišla u ruke golmanice Stelle iz Bulinca Marije Bošnjak koja je najzaslužnije što njene suigračice u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto nisu doživjele potpuni potop protiv vrlo raspoloženih Hercegovčanki.

Već prve utakmice pokazale su da su glavne favoritkinje za naslov prvaka Hajduk i Stella, jer su obje ekipe startale vrlo efikasno i sa dvije uvodne pobjede. Svojim protivnicama nisu dopustile niti najmanju priliku da ih ugroze. Ipak, Stella je kiksala u trećem kolu, te je  ostala bez dva boda protiv Lavica iz Velikog Trojstva, koje su se pokazale kao vrlo atraktivna ekipa, i koja je u kratkom vremena od okupljanja postala respektabilna momčad. Njihov voditelj Ivan Kaužljar radi dobar posao i s najmlađom ekipom na Prvenstvu postigao je sjajan rezultat, okitivši se brončanim trofejom.

Ženske ekipe iz Velike Pisanice i Severina na ovom Prvenstvu ipak nisu mogle ugroziti primat najuspješnijih. Međutim i samo sudjelovanje na Prvenstvu je rezultat za svaku pohvalu.

U odlučujućoj utakmici za konačnog pobjednika Hercegovčankama je bio dovoljan i bod, međutim domaće igračice su Prvenstvo htjele završiti bez izgubljenog boda, u čemu su u konačnici i uspjele. Od samog početka utakmice Hajduk - Stella, Hajdukovke su zavladale terenom i gošće iz Bulinca »stjerale« i njihov kazneni prostor. Iz minute u minutu, nakon prethodno dobro izrađenih prilika, lopte su sijevale prema vratima Stele, no njihova vratarka Marija Bošnjak na granici limita uspijevala je krotiti udarce Stefani Trbojević, Magdalene Oršić i Manuele Štičko. U čak četiri navrata vratnica se ispriječila na putu lopti do mreže Stelle. Ipak, udarac s dvadesetak metara u 13. minuti upućen od strane Stefani Trbojević vratarka Stelle nije uspjela zaustaviti da ne uđe njenu u mrežu. U konačnici i ovaj jedan jedini pogodak bio je sasvim dovoljan da Hajdukovke naslov prvakinja osvoje bez izgubljene utakmice. Osim spomenutih igračica, zapaženu ulogu u ekipi pobjednika imale su i Anja Smola, Josipa Tutić, te Valentina Štičko.

Sve u svemu, ovaj naslov prvakinja za žensku ekipu Hajduka vrhunac je svih do sada osvojenih trofeja. Zlatnim medaljama (iz ruku općinskog načelnika općine Hercegovac Bore Bašljana) okitile su se sasvim zasluženo, pogotovo što su uspjele prevladati ogroman pritisak i nemalu nervozu koja je vladala u njihovom okruženju, jer naslov prvaka se očekivao s obzirom na rezultate koje je ekipa polučivala u posljednje vrijeme.

Nakon sučeva posljednjeg žvižduka na igralištu u Hercegovcu je nastalo pravo slavlje - urlici oduševljenja, suze radosnice, voditeljica ekipe na ramenima svojih igračica, prskanje šampanjca… Vrlo brzo na igralištu su se odnekud pojavili i tamburaši, i pobjednička fešta je potrajala dugo u noć. Ipak se slavio naslov prvakinja…

Ažurirano ( Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 09:37 )