• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


»TERRY FOX RUN« U BJELOVARU

BJELOVARČANI TRČALI OKO GRADSKOG PARKA ZA BORBU PROTIV RAKA

Svake godine u mjesecu rujnu stotine tisuća dobrovoljaca organizira ovakvu sportsku i humanitarnu manifestaciju po cijelom svijetu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Mnoštvo Bjelovarčana, učenica i učenika srednjih i osnovnih škola pridružilo se akciji »Trčanjem za zdravlje – trčanjem protiv raka« te tako trčanjem dva kruga oko gradskog parka promoviralo »Maraton nade« Terrya Foxa koji se u svijetu održa pod nazivom »Terry Fox Run«. Svi koji su istrčali dva kruga i došli na cilj (starat) ispred Croatia Osiguranja na Trgu Eugena Kvaternika su ujedno i pobjednici.

Naime, svake godine u mjesecu rujnu stotine tisuća dobrovoljaca organizira ovakvu sportsku i humanitarnu manifestaciju po cijelom svijetu. Tako je ova manifestacija jedan od najvećih jednodnevnih događaja u svijetu koji promovira zdrav način života te prikuplja financijska sredstva za istraživanje i borbu protiv raka, a koji se tradicionalno svake godine održava i u Bjelovaru. Kupovanjem majica i Bjelovarčani su se uključili u prikupljanje sredstava za borbu protiv ove teške bolesti.

Ažurirano ( Četvrtak, 18 Rujan 2014 13:52 )