• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVARSKI ATLETIČARI NA DVODNEVNOM NATJECANJU HRVATSKE ATLETSKE LIGE SJEVER

BJELOVARČANIN JURICA KOVAČIĆ ISTRČAO DRŽAVNI REKORD

Startao je odlično u prvu preponu što je jedan od preduvjeta da u dobrom ritmu, sa tri koraka između prepona dotrči do cilja

E-mail Ispis PDF

ZAGREB Na sportskim terenima Mladost na Savi, u Zagrebu, održano je proteklog vikenda  dvodnevno natjecanje Hrvatske atletske lige sjever. Prvog dana, po prohladnom vremenu, natjecali su se limači i limačice te mlađi kadeti i kadetkinje. Na atletska borilišta izašla su ukupno 264 natjecatelja iz 19 atletskih klubova. Najuspješniji atletičar bio je Jurica Kovačić iz AK Bjelovar, koji je u konkurenciji mlađih kadeta na 80 m prepone istrčao hrvatski rekord u vremenu 12,62 . Bilo je samo pitanje dana kada će Jurica istrčati rekord. On je bio spreman ali vremenski uvjeti tijekom sezone nisu bili povoljni zbog kiše i vjetra u prsa  Ovom prigodom uvjeti su bili zadovoljavajući i novi hrvatski rekord  je ostvaren. Startao je odlično u prvu preponu što je jedan od preduvjeta da u dobrom ritmu, sa tri koraka između prepona dotrči do cilja. Istrčavši hrvatski rekord za mlađe kadete, ostvario je svoju i trenerovu želju da postane državni rekorder. Stari rekord držao je Leon Furdi AK Međimurje Čakovec u vremenu 12,76. Jurica Kovačić startao je i na 60 m.  Osvojio je 3. mjesto sa osobnim rekordom 8,40. Bio je to  najuspješniji natjecateljski dan za Juricu Kovačića.

LIMAČICE su nastupile u sastavu: Mia Rakoci, Lana Patekar, Anja Kranjčević, Dora Patekar, Petra Janić, Petra Šarić, Iva Šimić i Nina Butuzin. Najuspješnija je bila Mia Rakoci koja je na 60 m osvojila 6. mjesto. U kategoriji limača, Ante Krešić zauzeo je u bacanju vortexa 7. mjesto a na 60 m plasirao se je na 17 mjesto. Za MLAĐE KADETKINJE nastupile su Dora Dent, Martina Pokos i Lucija Marušić. Odlična je bila  Dora Dent koja je osvojila 5. mjesto na 60 m i 400 m. U sastavu mlađih kadeta osim novog rekordera Hrvatske Jurice Kovačića nastupili su  Ante Prskalo, Dominik Poljak i Stjepan Pokos.

Drugi dan natjecali su se kadeti i kadetkinje, mlađi juniori i juniorke te seniori i seniorke, ukupno njih 263 iz 23 atletska kluba. KADETKINJE su nastupile u sastavu: Dora Dent, Petra Ileković, Ozana Ivančan, Marja Beljan i Marija Perić. Najuspješnija kadetkinja iz redova AK Bjelovar bila je Ozana Ivančan koja je osvojila 3. mjesto na 1500 m.  Štafeta 4 x 100 m u sastavu: Marija Perić, Petra Ileković, Marija Beljan i Dora Dent  osvojila je također 3. mjesto. U konkurenciji STARIJIH KADETA Jurica Kovačić na 100 m pr. osvojio je 6. mjesto a Filip Šarić osmo. Dobar je bio Dorian Pažin na 1500 m 8. mjesto. MLAĐE JUNIORKE  nastupile su u sastavu: Marija Zrinščak, Francesca Horvatek, Nina Draclin i Marinela Roher. Najbolji rezultat polučila je Marinela Roher u bacanju diska osvojivši 4. mj. Štafeta 4 x 100 m u sastavu:  Francesca Horvatek, Nina Deaclin, Marinela Roher i Marija Zrinščak osvpjila je drugo mjesto. SENIORKE su startale u sastavu: Ivana Muić, Ivana Jelić Balta, Amalka Palijan i Josipa Zeljko. Najuspješnija je bila  Ivana Muić sa prvim mjestom na 100 m. Štafeta štafeta 4 x 100 m osvojila je također prvo mjesto a trčale su: Amalka Palijan, Ivana Muić, Josipa Zeljko i Ivana Jelić Balta  SENIORI su nastupili u sastavu: Josip Zrinščak, Gordan   Klasić, Armin Mašinović, Fabio Pažin, Jan Jelinek i Josip Slivar. Najuspješniji senior iz redova AK Bjkelovar bio je Jan Jelinek u bacanju kugle (6 kg) sa hicem od 12,99 m s kojim rezultatom je zauzeo 3.  Josip Slivar bio je četvrti u kugli 7,26 kg sa daljinom 12,47. m . Štafetni sastav kluba osvojio je 1. mjesto u štafeti 4 x 100 m trčali su: 1. mj. Armin Mašinović, Fabio Pažin, Gordan Klasić, i Josip Zrinščak.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 12:49 )