• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Luka Horvat nastupio na GALEB BELGRADE TROPHY – SERBIA OPEN 2014.

U sklopu Hrvatske seniorske reprezentacije, na izrazitom jakom međunarodnom turniru sa više od 1200 boraca i sa G1 statusom nastupio je i član Taekwondo kluba FOX Luka Horvat

E-mail Ispis PDF

Ponajboljem bjelovarskom taekwondo natjecatelju ždrijeb nije bio nimalo naklonjen. U prvom kolu borio se protiv daleko starijeg i iskusnijeg protivnika iz Njemačke. U napetoj i neizvjesnoj borbi Horvat je poražen 8:6. Nažalost je dobio neke opomene za koje njegov protivnik pri identičnim situacijama nije bio kažnjen. Spomenimo i da su mu poništili udarac u glavu, ali također kasnije i drugi čisti udarac u glavu nisu upisali, a to su sve »sitnice« koje su ovaj puta prevagnule. Da je prošao prvo kolo u drugom kolu čekao ga je grčki borac Nikolaos Tzellos koji je nastupio i na svjetskom, te europskom prvenstvu, a i na kvalifikacijama za Olimpijske igre. Pobjednik te borbe išao je na aktualnog Olimpijskog pobjednika iz Londona, Sebastiana Crismanicha iz Argentine, koji je usput punih 10 godina stariji od Luke. Već sljedećeg mjeseca Luka nastupa na »Croatia Openu« još jednom turniru sa G1 statusom koji će se održati u Zagrebu.

– Luka je borac s velikim iskustvom, ali mu nedostaje iskustva i borbi u seniorskom uzrastu da se privikne. Njemu ne treba stavljati na leđa uteg i raditi pritisak da mora odmah imati rezultate. Ako će uz obaveze na fakultetu stići redovito trenirati, te ako u sljedećih godinu i pola odradimo turnire koje planiramo, tek tada ćemo moći očekivati nešto. Luku za sada treba pustiti da se razvija. Hvala svima na podršci preko facebooka i posebna pohvala navijačima koji su ga došli bodriti u Beograd – izjavio je nakon turnira Lukin trener Feđa Medak koji je na turnir išao kao jedan od trenera reprezentacije.

Spomenimo da je Hrvatski nacionalni tim osvojio prvo ekipno mjesto na turniru u seniorskoj konkurenciji, te da su pojedinačno seniorke Hrvatske bile prve.

Ažurirano ( Srijeda, 22 Listopad 2014 20:44 )