• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DRAMATIČNI RASPLET ZA MEDALJE U BARBANU U ISTRI ZA CROATIA CUP U DALJINSKOM JAHANJU ZA 2014. GODINU

BJELOVARSKI JUNIORI DOMAGOJ I MIA ZLATNI I SREBRNI U UKUPNOM PORETKU

Domagoj Stančec osigurao je pobjedu u Croatia Cupu još u prošlom kolu, dok se Mia Šelović za srebrnu medalju borila do posljednjeg trenutka

E-mail Ispis PDF

BARBAN Završno kolo Croatia Cupa i FOR Nations Trophy Final Croatia održani u Barbanu u Istri prošle subote, 25. listopada, bilo je poprište utakmice u kojoj je na dramatičan način izmijenjen poredak na postolju za ukupne pobjednike napornog Croatia Cupa u daljinskom jahanju koje se održava u sedam utakmica. U kategoriji juniora briljirali su Domagoj Stančec i njegova Gidran Hajnalka iz Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije; ovaj natjecateljski par osigurao je pobjedu u Croatia Cupu još u prošlom kolu sakupivši preko tri tisuće bodova jašući iscrpljujuće dugačke utakmice. Mia Šelović na grlu Hladini iz konjičkog kluba »Bjelovar« koja je na kraju primila srebrnu medalju za nju se borila do posljednjeg trenutka. Odnosno, da nije došla na utakmicu teoretski se moglo dogoditi da bude potpuno izgurana s postolja i zauzme četvrto mjesto. Nika Družeta na grlu Tadeni iz konjičkog kluba »Istra« Manjadvorci koja je bila na trećem mjestu nakon šestog kola te Mateo Žufić koji je držao četvrtu poziciju mogli su potisnuti Miu Šelović ako se Mia ne bi natjecala u sedmom kolu. Nika Družeta je Miu Šelović mogla preskočiti pobjedom u utakmici na 90 km koja bi joj osigurala dovoljno bodova, ali je Nika isključena zbog šepanja konja na prvim vratima. Antonio Žufić na grlu Kazim iz konjičkog kluba »Soko« Pazin je pobjedom na utakmici od 32 km prikupio dovoljno bodova da preskoći Niku Družetu i uzme broncu, dok je Mia Šelović osvajanjem trećeg mjesta na utakmici dužine 60 km prikupila dovoljno da ostane na srebrnoj poziciji. Borba za medalje među juniorima nikada nije bila toliko neizvjesna.

Među Seniorima je siutacija bila slična. Zlato ukupno na Croatia Cupu osigurala si je Tea Biondić na grlu Havas iz konjičkog kluba »Ramarin« Garčin, dok je u borbi za srebro i broncu među seniorima bilo vruće kao i među juniorima. Štefan Gašparac i njegova Suri V iz konjičkog kluba »Furiosso« isključeni su zbog šepanja u utakmici od 60 kilometara zbog čega je Gašparac pao na četvrtu poziciju, dok je na drugo mjesto ukupno izbio Posavac Antonio i Khalil iz KK Zlatni klas Otrovanec pobjedom u utakmici dužine 90 kilometara. Na treće mjesto izbio je Alen Terlević na grlu Srečko iz konjičkog kluba »Soko'« iz Pazina. Tako je i Dinka Kovačević iz konjičkog kluba »Husar« iz Čazme potonula na šesto mjesto ukupno što i nije tako loše budući da je ovo prva njena sezona ozbiljnog natjecanja u daljinskom jahanju. Ona na završno kolo Croatia Cupa u daljisnkom jahanju nije došla zbog zdravstvenog stanja njenog konja. Na završnom kolu Croatia Cupa sudili su suci iz Hrvatske i Austrije, dok su Veterinari bili iz Hrvatske i Slovačke. Zbog šepanja ili lošeg stanja konja tijekom utakmice isključeno je 38 posto jahača što je uobičajeno na utakmicama u kojima se rješavaju plasmani ukupnog prvenstva.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 27 Listopad 2014 12:08 )