• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


II. HOL REGIJE CENTAR – 5. KOLO

BJELOVARČANKE PRUŽILE VRLO DOBRU IGRU, ALI IZGUBILE OD ISKUSNIJIH

Izgubile su od vodeće ekipe Don Bosca iz Zagreba sa 3:1, a u slijedećem kolu naše odbojkašice putuju na teško gostovanje u Belic

E-mail Ispis PDF

ŽOK BJELOVAR – OK DON BOSCO 1:3 (25:19, 22:25, 19:25, 19:25)

U derbiju V. kola Bjelovarčanke su na svom terenu izgubile od vodeće ekipe Don Bosca iz Zagreba sa 3:1. Naime, mlade (prosjek ekipe je 15,6 godina i najmlađe su u ligi) domaće odbojkašice pružile su vrlo dobru igru i nisu bile nadigrane. Da su u odlučujućim trenucima imale više koncentracije, a Luna i Lucija više iskustva rezultat je mogao biti i drugačiji.

Naše odbojkašice ulaze u utakmicu odlučno i vrlo dobrom igrom iznenađuju gošće koje su tek sredinom seta (15:14) zaprijetile, ali to je bilo sve. Naše borbenošću ponovo povećavaju prednost na tri četiri poena razlike i mirno završavaju set u svoju korist.

U drugom setu koji je trajao 23 minute vodi se ogorčena borba za svaki poen, ali u završnici iskusne gošće dobivaju set sa tri poena razlike (25:22).  U trećem setu naše na momente gube koncentraciju što gošće koriste stvarajući razliku i do šest poena koja se na kraju pokazala nedostižnom. Domaće su se pred kraj seta opasno zaprijetile približivši se na samo dva boda zaostatka (19:21), ali tada početničkim greškama (Stipanović lošim kuhanjem poklanja loptu, Breškić servis zapucava u mrežu, a Dragašević diže loptu u prazno polje), poklanjaju tri poena i od izjednačenja nema ništa.

Četvrti set svojom borbenošću domaće drže neizvjesnim do prvog tehničkog time auta (11:12), a tada ponestaje snage i koncentracije te gošće stvaraju niz od šest bodova. Domaće ponovo borbenom i upornom igrom dolaze na tri boda zaostatka (17:20), ali dalje se nije moglo.

Ostaje žal što se nije uspio uloviti još jedan set i time utakmicu učiniti zanimljivijom i dramatičnijom, pogotovo što su zagrepčanke doputovale bez trenera te je ekipu iz igre vodila iskusna Milković. No, usprkos porazu domaće su najboljom igrom do sada pokazale da znadu i mogu, ali im nedostaje potrebno iskustvo i koncentracija u završnicama setova kada se u igri podjednakih protivnica rezultat lomi do samog kraja.

U slijedećem kolu naše odbojkašice putuju na teško gostovanje u Belicu gdje ih očekuje Kaštel koji ima odličnu i iskusnu ekipu.

ŽOK BJELOVAR: Ivona Andričević, Dorotea Jelić-Balta, Gabriela Stipanović, Maja  Dragašević, Klara Jurišić, Vanessa Breškić, Ana Marija Užarević, Sara Krmpotić, Luna Fofonjka, Lucija Valinčić.

Trener: Željko Stipanović.

OK DON BOSCO: Iva Đikić, Karla Đikić, Antica Nižić, Ivana Milješ, Nives Vinceković, Dora Ljuban, Iva Majić, Paula Bošković, Ana Anzulović, Ivana Milković, Tea Škreblin.

Bez trenera: ekipu je s terena vodila igračica Milković

Dvorana I. osnovne škole u Bjelovaru. Gledatelja 30.

Suci: Darko Torbašinović i Sanja Kolar.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 17 Studeni 2014 12:38 )