• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


I. ŽNL BJELOVARSKO-BILOGORSKA – ODGOĐENA UTAKMICA ČAZMA – DINAMO

TOMISLAV IZ BEREKA, JESENSKI PRVAK S NAJMANJE PRIMLJENIH GOLOVA

Dinamo i Čazma osvojili su svaki po jedan bod, što pak Dinamu nije bilo dovoljno da postane jesenski prvak lige

E-mail Ispis PDF

PREDAVAC Posljednja, i to odgođena utakmica jesenskog dijela natjecanja I. ŽNL BBŽ odigrana je danas, 23. studenoga, u Predavcu gdje je domaći Dinamo ugostio Čazmu. Nakon 90 minuta igre utakmica je završena neriješeno 1:1, a Dinamo i Čazma osvojili su svaki po jedan bod, što pak Dinamu nije bilo dovoljno da postane jesenski prvak lige. Vodeće mjesto na tablici zadržao je Tomislav iz Bereka te se okitio titulom jesenskog prvaka lige.

Privi pogodak za domaći Dinamo je postigao Josip Pašalija u 11. minutu te je s tim vodstvom od 1:0 završilo prvo poluvrijeme. Izjednačujući gol za Čazmu postiže Dario Golubić u 65. minuti te postavlja konačni rezultat od 1:1.  Na fotografijama pogledajte kako se igralo i navijalo u Predavcu.

POKOPAC: IMAMO JASAN CILJ – OSVAJANJE PRVENSTVA!

Čestitamo NK Tomislavu iz Bereka koji je osvojio naslov prvaka jesenskog dijela natjecanja u I. Županijskoj ligi Bjelovarko-bilogorske županije, a koje nam je donijelo i mnoga iznenađenja.  Svakako su ugodno iznenadili i prvaci iz Bereka, ako koji su prošle sezone završili na desetom mjestu. Od početka priprema, kako kaže njihov trener Tihomir Pokopac, koje su počele sredinom srpnja, bili su svjesni koliko su jaki, no ipak nisu očekivala prvo mjesto već da će krojiti sam vrh tablice.

– U prva četiri kola osvojili smo tek četiri boda, s time naravno nismo bili zadovoljni jer smo očekivali puno više. Nakon toga smo posložili neke stvari u klubu te iz kola u kolo igrali sve bolje. Tako smo nanizali osam uzastopnih pobjeda, sedam u prvenstvu i jedna u kupu protiv Garića. U kupu smo ušli među osam ekipa i osigurali nastavak proljetnog natjecanja. Imamo najbolju gol razliku, primili smo najmanje golova, igramo najbolji nogomet, tako da nam je sad jasan cilj, a to je osvajanje i proljetnog dijela, odnosno prvenstva – ponosno poručuje trener Pokopac.

BAČIĆ: JEDINI SMO POBIJEDILI TOMISLAV U BEREKU

NK Dinamo iz Predavca završio je jesenski dio natjecanja na drugom mjestu, a za prvim zaostaje samo jedan bod. Prošlu sezonu osvojili su sedmo mjesto na tablici. I oni očekuju osvajanje prvenstva, jer kako kaže predsjednik NK Dinama Željko Bačić, jedni su od favorita te po njemu najkvalitetnija ekipa uz Čazmu i Hercegovac, koje su nešto malo lošije startale te njihova pozicija na tablici ne otkriva njihovu pravu snagu, pojašnjava Bačić.

– Imali smo malo problema s ozljedama nekih bitnih igrača: Ivan Štrbačić, Seba Jaković, Kristo Matić, te Luka Dominković, tako da nismo nastupili najjačem sastavu, gdje bi smo daleko odmaknuli ostalim klubovima. U proljetnom dijelu ekipi će se priključiti i novi kvalitetni mladi igrači, još sad ne bi govorio o imenima. Tako ćemo u proljetnom dijelu zaigrati puno jači nego u jesenskom te svakako očekujemo prvo mjesto i osvajanje prvenstva. Na kraju bih samo nadodao, iako smo bili oslabljeni za ozlijeđene igrače – Ivan Štrbačić nije igrao u jesenskom dijelu – jedini smo uspjeli pobijediti Tomislav na njihovom terenu u Bereku – rekao je predsjednik Bačić.

COHA: UZ DVA DO TRI POJAČANJA MOŽEMO DO VRHA!

Još jedno ugodno iznenađenje je i NK Lasta iz Gudovca koja se popela na treće mjesto, a za prvim zaostaje samo četiri boda. Prošlu sezonu je završila na 11. mjestu.

– Nismo se nadali tako dobrom plasmanu s obzirom da nam je otišlo puno igrača, ima nas oko petnaestak, na nekim utakmicama znalo nas je doći samo 11, pa ovaj rezultat smatram velikim uspjehom. Ova domaća radna ekipa, uz dva do tri pojačanja, mogla bi na proljeće do vrha – poručuje trener NK Laste Darko Coha.

REBROVIĆ: IMAMO KVALITETNU EKIPU ZA SAM VRH

NK Hajduk iz Hercegovca imao je dosta problema u ovom jesenkom dijelu natjecanja, tako da je ekipu u posljednja dva kola vodio novi trener Željko Rebrović, a koji je u ta dva kola donio šest bodova u Hercegovac.

– Zadovoljni smo što nije prevelika razlika do vrha, pa živimo u nadi kako to možemo u proljeće sustići te se uplesti u borbu za prvo mjesto. Ekipa ima kvalitetne igrače koji mogu, uz dobar rad i pripremu, zasjesti na sam vrh – poručuje trener Rebrović. Hajduk je prošlu sezonu završio na šestom mjestu.

MILIČEVIĆ: IGRAČI IGRAJU BESPLATNO I BEZ PUTNIH TROŠKOVA

NK Trnski iz Nove Rače je iz druge lige, gdje je bio prvi, prešao u prvu ligu te se smjestio u gornjem dijelu tablice, na petom mjestu. I oni bi mogli biti iznenađenje ovog jesenskog dijela, ali samo za one koji ih ne poznaju i ne prate dovoljno, kako kaže njihov predsjednik Daniel Miličević. Naime, njima su baš neki lokalni mediji prognozirali borbu za opstanak, a dogodilo se suprotno, bore se u vrhu.

– Imamo mladu ekipu, jedina smo ekipa iz lige koja ima igrače iz samo svoje općine, Nove Rače. I još nešto, svi igrači igraju potpuno besplatno, pa čak i bez putnih troškova. Uz takvu ekipu u proljetnom dijelu očekujemo borbu za sam vrh tablice, odnosno da ćemo se smjestiti među prva tri mjesta – poručuje predsjednik Miličević.

PALI: NADAMO SE PLASMANU MEĐU PRVE ČETIRI EKIPE

NK Bilo iz Velike Pisanice polovicu ove sezone dočekao je na šestom mjestu, dok su prošle sezone zauzeli tek 12 mjesto.

– Krenuli smo u ovu sezonu s jednom od najmlađih ekipa, sastavljenu od naših juniora i potpomognuti s dvoje ili troje starijih iskusnih igrača. Zadovoljni smo sa osvojenim četvrtim mjestom te u nastavku sezone nadamo se plasmanu među prve četiri ekipe – rekao je predsjednik NK Bila Fredi Pali.

»DOŠLA K SEBI« U ZADNJIH NEKOLIKO KOLA

Veliko iznenađenje, ali nažalost po njih u negativnom smislu, je NK Čazma kojoj svu svi predviđali sam vrh tablice te je mnogi proglasili pobjednikom i prije početka sezone. No, Čazma je vrlo loše startala te je »došla k sebi« u zadnjih nekoliko kola što nam priznaje i predsjednik NK Čazme Đuro Matešin.

– Nije krenulo kako smo se nadali, rezultati nisu pokazivali pravo stanje u klubu. »Probudili« smo se tek u zadnjih nekoliko kola. No, ja sa nadam kako će u proljetnom dijelu sjesti sve na svoje mjesto i da ćemo se naći tamo gdje i pripadamo u samom vrhu tablice – kaže predsjednik Matešin

KOVAČIĆ: REZULTAT JE MOGAO BITI I BOLJI!

NK Bilogorac iz Velikog Trojstva završio je na osmom mjestu, što je prema riječima njihovog predsjednika Nine Kovačića, i očekivano jer je ekipa pomlađena, a iz kluba je otišla skoro cijela prva ekipa od prošle sezone kad su bili deveti.

– Ljetos smo napravili veliku rekonstrukciju u ekipi, promijenjena je cijela prva postava te je došlo dosta novih mladih igrača. Ono što smo zacrtali, a to je sredina tablice, to smo i ostvarili. Rezultat je, naravno, mogao biti i bolji. Osvojili smo više bodova s ekipama iz gornjeg djela tablice, nego s ekipama iz donjeg dijela tablice. Očekujemo, s obzirom da trener Marko Ćurić radi dobar posao te kako će i dalje nastaviti raditi, da će ova ekipa u proljeće, kad se uigra, biti još i bolja. Cilj nam je gornji dio tablice, nemamo u ovoj sezoni nikakve pretenzije prama vrhu – zaključio je predsjednik Kovačić

ŠIMIĆ: VJERUJEMO DA ĆEMO OPSTATI U PRVOJ LIGI

NK Brestovac došao je ove sezone iz druge lige te na polovici natjecanja zauzeo deseto mjesto, a s tim mjestom, kako kaže predsjednik NK Brestovca Luka Šimć, zadovoljni su u klubu.

– Prosječno smo zadovoljni, propustili smo samo tri boda kod kuće protiv Omladinca iz Čurlovca kojeg smo mogli i trebali pobijediti. Ostalo je sve realno i očekivano. U proljetnom dijelu očekujemo još kojeg novog igrača te vjerujemo da ćemo opstati u prvoj ligi, jer za to imamo dovoljno kvalitetne igrače – kaže predsjednik Šimić.

KUFNER: MORAMO SE OJAČATI, AKO ŽELIMO OSTATI U PRVOJ LIGI

U donjem dijelu tablice smjestio se i NK Kamen iz Sirača, ili preciznije, na 11. pretposljednjem mjestu. Iako je prošlu sezonu završio na 13. mjestu, ovo i nije neki napredak jer je i onda bio pretposljednji.

– Mislim da je sezona neuspješna, morali smo i mogli bolje. Ima tu i subjektivnih i objektivnih razloga. Ljetos nas je napustilo dosta igrača, a mi nismo doveli nove, već smo se oslonili na mlade igrače. Moramo se ojačati, ako želimo ostati u prvoj ligi – poručuje trener NK Kamena Stjepan Kufner.

ĆUKUVIĆ: NISMO U GLAVI BILI SPREMNI ZA OVAJ RANG TAKMIČENJA

Posljednji na polovici sezone je BŠK Brezovac, koji je iz druge ove sezone došao u prvu ligu te zasjeo na dno tablice, sa samo jednom pobjedom. Uspjeli su pobijediti u Brezovcu Bilogorac iz Velikog Trojstva te s Lastom u Gudovcu odigrati neriješeno.

– Nemamo se sa čime pohvaliti. Tu smo gdje jesmo. S kvalitetom igrača i ne zaostajemo tako puno, ali nismo bili spremni za ovu ligu psihički. U prvu ligu nismo ušli po rezultatima, već po uvjetima, imamo igralište i mlađe kategorije, i to s petog mjesta. Čak smo se i dobro pripremili, pa mi je žao što igrači to nisu ozbiljnije shvatili. Kad smo počeli gubiti, psihički se nismo mogli vratiti nakon poraza. Imamo igrače kvalitete, ali očigledno nismo u glavi bili spremni za ovaj rang takmičenja – objašnjava trener Damir Čuković, koji je ujedno i podnio ostavku na mjesto trenera te se nada kako će ga naslijediti netko drugi koji će možda vidjeti ono što on nije vidio.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 24 Studeni 2014 19:45 )