• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


II. KOLO SLOVENSKO-HRVATSKOG NATJECANJA U OTVORENOG PRVENSTVA U LEDNOM PENJANJU UMJETNIM STIJENAMA

NATJECATELJI OD JUTRA OSVAJALI BJELOVARSKI VODOTORANJ

Rutu uspona, do visine od 15 metara, zasebno za muške i ženske natjecatelje postavljao je ovlašteni sudac koji se inače i sam natječe u kupu Siniša Atlija

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Ledni kup na bjelovarskom Boriku u Bjelovaru održava se već osam godina, a ovo je druga godina za redom od kako je natjecanje dobilo i međunarodni karakter. Danas, 23. studenoga, od jutra sedam natjecatelja i tri natjecateljice osvajali su bjelovarski vodotoranj.

Za Ledno penjanje primjenjuje se tehnika koja dozvoljava korištenje pomoćne opreme u vidu alata za svladavanje zahtjevnijih uspona koji su postavljeni pred natjecatelje u muškoj i ženskoj kategoriji.

Ovaj stil penjanja ponikao je od praktične vrste uspona na slapove i ledenjake, za čiju je uspješnost presudna upravo tehnika korištenja takozvanih Cepina similarnih »Pickaxovima« koji su za ovu namjenu modificirani, ali i posebne obuče s derezama.  Rutu uspona, do visine od 15 metara, zasebno za muške i ženske natjecatelje postavljao je ovlašteni sudac koji se inače i sam natječe u kupu Siniša Atlija.  Zadano vrijeme za završetak rute iznosi osam minuta do jarbola podno vrha vodotornja.

Ponešto više o tome rekao nam je Zvonimir Popović, jedan od iskusnih penjača pa pogledajte i kako to izgleda u video prilogu.

Ažurirano ( Nedjelja, 23 Studeni 2014 18:24 )