• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


3. PRVENSTVO HRVATSKE ZA STUDENTE I STUDENTICE

BJELOVARČANIN LUKA HORVAT STUDENTSKI PRVAK HRVATSKE U TAEKWONDOU

Ovo natjecanje bilo je vrlo važno za mladog Horvata jer je to ujedno bio i kriterijski turnir za odlazak slijedeće godine na svjetsku Univerzijadu u južnokorejski Gwangiuu

E-mail Ispis PDF

U Zaprešiću, u sportskoj dvorani srednje škole »Ban Jelačić« 29. studenog održano je 3. prvenstvo Hrvatske za studente i studentice. Organizatori natjecanja su bili Hrvatski taekwondo savez i Hrvatski akademski sportski savez, a domaćin taekwondo klub Zaprešić.

Na natjecanju je nastupio i Luka Horvat (član bjelovarskog "FOX-a") koji je ovaj puta službeno branio boje Sveučilišta u Zagrebu (Kineziološki fakultet). Prema očekivanjima Luki je ovo bio više trening nego turnir te je osvojio zlatnu medalju i okitio se titulom prvaka Hrvatske u akademskom uzrastu. Ovo natjecanje bilo je vrlo važno za mladog Horvata jer je to ujedno bio i kriterijski turnir za odlazak slijedeće godine na svjetsku Univerzijadu u južnokorejski Gwangiuu. Također, Luka se može nadati i nastupu na europskom  studentskog taekwondo prvenstvu kojem je Hrvatska domaćin slijedeće 2015. godine.

Inače, pravo nastupa na studentskom prvenstvu Hrvatske imaju studenti koji studiraju na jednom od sveučilišta ili visokoškolskoj ustanovi priznatoj od nadležnog Ministarstva i članica je Hrvatskog akademskog sportskog saveza, redovni ili izvanredni studenti s upisanom godinom studija u kojoj se održava natjecanje bez obzira na godine starosti, studenti koji su diplomirali u prošloj akademskoj godini, te studenti poslijediplomskih studija.

Ažurirano ( Subota, 29 Studeni 2014 19:34 )