• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


STK ROVIŠĆE NA PRVOM POZIVNOM TURNIRU HSTS-a ZA NAJMLAĐE KADETKINJE

REA BAN ZAVRŠILA SVOJ PRVI OKRŠAJ S NAJBOLJIMA KAO OSMA

Nakon dobivenih 127 bodova na pozivnom turniru Rea danas još uvijek čvrsto drži osmo mjesto na HSTS-ovoj rang listi sa 496 bodova što je fenomenalan rezultat na kraju prvog djela sezone

E-mail Ispis PDF

VARAŽDIN Prvi pozivni turnir HSTS-a za najmlađe kadetkinje održan je u nedjelju, 7. prosinca, u Varaždinu. Ovaj put u dvoboju najboljih dvanaest u toj kategoriji debitirala je i Rea Ban igračica STK Rovišća, kao osma s rang liste. Turnir se igra na način da igračice podjele u dvije jakosne skupine u kojima ovisno o rezultatima međusobnih ogleda iste formiraju tri skupine jednako plasiranih igračica 1. i 2., 3. i 4., 5. i 6. a onda se dalje razigravaju za poredak od 1. do 4., od 5. do 8. te od 9. do 12. mjesta, s time da se u obzir uzimaju i ranije postignuti rezultati po grupama.

Rea je tako svrstana u grupu B u kojoj je u pet kola odradila odličan posao iako nije uspjela iznenaditi favorite Štrigu i Sitar te se očekivano s dvije pobjede i tri poraza plasirala u grupu koja se bori za plaman od 5. do 8. mjesta. U toj grupi prije starta piše joj se poraz iz grupe od Hane Lončarević, ali nakon toga i pobjeda nad Nušom Stojanović iz Koprivnice. Odlučujući meč s Antonelom Papak za konačni poredak u grupi završio je 3:1 za Antonelu, i  iako je Rea bila poprilično blizu da meč okrene u svoju korist i umjesto 2:2 igračica iz Dugog Sela osigurala je pobjedu rezultatom 3:1. Rea Ban tako s tri pobijede i četiri poraza završava svoj prvi okršaj s najboljima. Trener Ban zadovoljan je pokazanim i ostvarenim te dodaje da je krug koji se napravio u njenoj grupi nažalost Reu smjestio na 8. mjesto, ali da ipak ostaje slatki okus jer je Rea jedina u tom doigravanju dobila Nušu 3:1 dok su favoritkinje Lončarević i Papak od nje izgubile 3:2 i 3:0.

Na stranicama HSTS-a izašli su rezultati pozivnog turnira i oni posebno ističu da je članica Ljubeščice Ivona Štriga zabilježila  sedam uvjerljivih pobjeda, a da je tijekom cijelog turnira izgubila samo jedan set i to u kvalifikacijskoj skupini od Ree Ban. A uz taj podatak stoji i konačni poredak za prvih osam mjesta. Ivona Štriga prvo mjesto, Lucija Sitar drugo mjesto, treća Sara Solar, četvrto mjesto Stela Marčec bez pobjede u završnom nadigravanju, sjajno peto mjesto Nuša Stojanović iz Koprivnice, šesta Antonela Papak iz Dugog Sela, sedma Hanna Lončarević iz zagrebačke Mladosti dok je osma bila Rea Ban iz Rovišća.

Nakon dobivenih 127 bodova na pozivnom turniru Rea danas još uvijek čvrsto drži osmo mjesto na HSTS-ovoj rang listi sa 496 bodova što je fenomenalan rezultat na kraju prvog djela sezone. U nastavku sezone trener Marinko Ban od svojih igračica Antonie Hodalić i Ree Ban očekuje da nastave s odličnom igrom, a uz napokon redovne treninge očekuje i još bolje rezultate.

Ažurirano ( Utorak, 09 Prosinac 2014 18:12 )