• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SUPERLIGA ZA ŽENE – ZAOSTALA UTAKMICA 6. KOLA

DVIJE VRIJEDNE POBJEDE BJELOVARČANKI

Bjelovarčanke se ponovo uključuje u igru za play off s jednom pobjedom zaostatka iza četvrto i petoplasiranih zagrebačkog Tisa i Pule

E-mail Ispis PDF

VARAŽDIN Proteklog vikenda završen je jesenski dio prvenstva duplim programom gdje su stolnotenisačice Bjelovara u dopodnevnim satima otputovale kod ove sezone vrlo uvjerljivog Varaždina odigrati zaostalu utakmicu 6.kola. Bjelovarčanke nisu bile impresionirane protivnikom koji ove sezone je zabilježio samo dva poraza (Mladost i Časl) i u prvom krugu povele sa 3/0  najavljujući veliki dan za Bjelovarski stolni tenis i ostanak u utrci za play off. Ovo je pobjeda kolektiva i kada sve tri igračice daju maksimalan doprinos ispunjavajući zacrtane zadatke onda ne čudi pobjeda nad Varaždinkama. Susret su otvorile prvi reketi Bjelovarčanka Tapai Eva koja je u Varaždin otputovala pod virozom i Varaždinka Petek Petra aktualna prvakinja Hrvatske. Tapai se dugo mučila da pronađe formulu i pravu igru protiv reprezentativke Hrvatske i nakon vodstva Petek 2/0 i 6:2 Tapai pojačava igru, rješava taj set u svoju korist te preostala dva seta lagano pobjeđuje indisponiranu Petek. Drugi susret okršaj trećih reketa Lorene Orlić i Brodar Mihaele otišao je na stranu Orlić, koja je ovom pobjedom pokazala da nije zaboravila igrati stolni tenis i možda  joj ova pobjeda da vjetar u leđa pred bitne susrete na početku proljetnog prvenstva. Brodar i Orlić odigrali su izjednačen meč, s razlikom što je Orlić tijekom cijele sezone gubila u ključnim trenucima, ali u ovom susretu kod rezultata 2/2 u setovima od početka petog seta nameće svoj ritam igre i rješava taj set u svoju korist te dovodi Bjelovar u vodstvo 2/0. Treći susret Bjelovarčanka Mirna Tomić pokazuje sve bolju formu  i lakše od očekivanog se obračunava sa Bojanom Poljak, te pobjeđuje 3/1 u setovima i u tom trenutku pobjednik se dao naslutiti. Slijedeća tri susreta Bjelovarčanke gube glatko prvo par Tomić-Tapai gubi 3/0 od domaćeg para Petek – Poljak, Orlić od Petek 3/0, te već vidljivo shrvana virozom Tapai od Poljak 3/1. Za konačno slavlje Bjelovarčanki 4/3 pobrinula se Mirna Tomić, ne prepustivši nikakvo iznenađenje sigurnom pobjedom nad Brodar 3/0.

STK VARAŽDIN

STK BJELOVAR

 

 

PETEK PETRA

TAPAI EVA

2/3

0/1

BRODAR MIHAELA

ORLIĆ LORENA

2/3

0/2

POLJAK BOJANA

TOMIĆ MIRNA

1/3

0/3

PETEK-POLJAK

TAPAI-TOMIĆ

3/0

1/3

PETEK PETRA

ORLIĆ LORENA

3/0

2/3

POLJAK BOJANA

TAPAI EVA

3/1

3/3

BRODAR MIHAELA

TOMIĆ MIRNA

0/3

3/4

BJELOVAR U popodnevnim satima u Bjelovaru je gostovala ekipa Jaske iz Jastrebarskog, pretposljednja ekipa na tablici u kojoj su Bjelovarčanke apsolutni favoriti i tako je otprilike izgledalo i za stolom, gdje su u prva tri susreta domaćini prepustili gošćama samo jedan set. Tomić pobjeđuje Crnilo Mirelu 3/0, Orlić Brglez Nikolinu 3/1, Tapai se lako obračunava sa Anjom Ivanuša 3/0.  Počasni bod za gošće osvojio je par Brglez-Ivanuša nad parom Tomić-Malešević 3/1. Svoju četvrtu pobjedu u danu i drugu pobjedu Bjelovara donosi Mirna Tomić nad Brglez 3/0.

STK BJELOVAR

STK JASKA

 

 

TOMIĆ MIRNA

CRNILO MIRELA

3/0

1/0

ORLIĆ LORENA

BRGLEZ NIKOLINA

3/1

2/0

TAPAI EVA

IVANUŠA ANJA

3/0

3/0

TOMIĆ-MALEŠEVIĆ

BRGLEZ-IVANUŠA

1/3

3/1

TOMIĆ MIRNA

BRGLEZ NIKOLINA

3/0

4/1

S ove dvije vrijedne pobjede Bjelovarčanke ponovo uključuje u igru za play off s jednom pobjedom zaostatka iza četvrto i petoplasiranih zagrebačkog Tisa i Pule.

TABLICA NAKON 9.KOLA

MJESTO

NAZIV EKIPE

KOLO

POBJEDA

PORAZ

BODOVI

 

STK dr. ČASL ZAGREB

9

9

0

 

 

HASTK MLADOST ZAGREB

9

8

1

 

 

STK VARAŽDIN

9

6

3

 

 

STK TIS ZAGREB

9

5

4

 

 

STK PULA

9

5

4

 

 

STK BJELOVAR

9

4

5

 

 

STK MLADOST PETRINJA

9

4

5

 

 

STK HODOŠAN

9

3

6

 

 

STK JASKA JASTREBARSKO

9

1

8

 

 

STK LOKOMOTIVA VINKOVCI

9

0

9

 

Ažurirano ( Petak, 12 Prosinac 2014 17:46 )