• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


13. MEĐUNARODNI TAEKWONDO TURNIR M2 U VRBOVCU

Bjelovarčanin Horvat zlatni i na Dan zaljubljenih

U finalnoj borbi išao je na svog prijatelja iz kluba domaćina Rugvice Maria Zekića. Luka je finale s lakoćom riješio u samo dvije runde s rezultatom 16:3.

E-mail Ispis PDF

VRBOVEC Na Valentinovo, 14. veljače, u Vrbovcu se održavao 13. Međunarodni taekwondo turnir M2. U seniorskoj konkurenciji natjecao se i Bjelovarčanin Luka Horvat.

U kategoriji do 80 kilograma u njegovoj kategoriji bilo je desetak boraca. Ždrijeb mu je donio četiri borbe. Prvo kolo imao je starijeg seniorskog borca iz Zadra – Franju Gucića. Nakon početnih problema u prvoj rundi, borba je završila u Lukinu korist rezultatom 14:6. U četvrtfinalu čekao ga je Dugorešanin Leo Katić. Luka nije imao problema i cijelu borbu je vodio te je borba prekinuta u trećoj rundi pri rezultatu 16:4. U polufinalnoj borbi Horvat je išao na prekaljenog borca Tina Soleničkog iz zagrebačkog Susedgrad Sokola. Borba je bila izjednačujuća do treće runde kada Horvat se udaljava i kontrolira ostatak borbe i pobjeđuje rezultatom 7:4. U finalnoj borbi išao je na svog prijatelja iz kluba domaćina Rugvice Maria Zekića. Luka je finale s lakoćom riješio u samo dvije runde s rezultatom 16:3 i time osvojio zlato i novčanu nagradu koja se dijelila seniorskim natjecateljima na ovom turniru. Napomenimo samo da je finalist Mario Zekić, tek nešto mlađi od Luke, da je pratio Luku godinama u juniorskoj kategoriji i uvijek se s njim borio u finalima na domaćim kriterijskim turnirima za Hrvatsku reprezentaciju te čak i na nekim van hrvatskim A turnirima. Prošle godine odlaskom Horvata iz juniora u seniore mladi Zekić je postao juniorski prvak, a na ovom turniru u polufinalu pobijedio je i reprezentativca Marka Mutaka.

Ovo je Lukin drugi turnir otkada nastupa za zagrebački TKD »Jastreb« i njegovo drugo osvojeno zlato, čime je pridonio tome da njegov novi klub bude treći u sveukupnom poretku klubova na turniru. Novi sustav treninga s jačim sparinzima pokazuje kako je Horvat očvrsnuo i da je mnogo kreativniji u borbama.

Sljedeće natjecanje na koje odlazi Horvat, održava se u Nizozemskoj - 42 DUTCH OPEN na kojemu u njegovoj kategoriji ima čak 80 prijavljenih boraca. Turnir nosi visoku G2 klasifikaciju svjetske taekwondo organizacije. Mladi Horvat na njega odlazi neopterećen osvajanjem rezultata, ali naravno sa željom da prođe koje kolo. Turnir će mu pružiti dodatno iskustvo i borbe sa nekim najrenomiranijim imenima svjetskog taekwondoa u kategoriji do 80 kilograma.

Ažurirano ( Nedjelja, 15 Veljača 2015 11:00 )