• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODLIČAN REZULTAT BJELOVARSKOG TAEKWONDO KLUBA FOX NA DVA MEĐUNARODNA TURNIRA

U Vrbovcu ekipno prvi u konkurenciji juniora

Zlatne medalje osvojili su: Sven Petreković, Leon Dukanović i Helena Mrzljak. Srebrnim medaljama okitili su se: Andrea Pacadi, Marta Kvez, Diana Bizjak, Sara Gelenčer. Brončani su: Ana Rajčević, Petra Mrzljak, Patrik Dukanović, Tarra Budak.

E-mail Ispis PDF

VRBOVEC U vrlo jakoj konkurenciji, na Međunarodnom turniru M2 koji je održan u Vrbovcu na Valentinovo, a na kojem su nastupili vrhunski borci iz Italije, Njemačke, Mađarske, Slovenije, BiH, Srbije, Slovačke te Hrvatske, između 500 natjecatelja bjelovarski taekwondo klub Fox opet je uzeo pehar. Naime, nakon dva pehara za drugo mjesto, došao je na red i onaj najsjajniji, ekipno prvo mjestu u konkurenciji juniora, dok su u sveukupnom plasmanu mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori zauzeli visoko 4. mjesto.

Zlatne medalje osvojili su: Sven Petreković, Leon Dukanović i Helena Mrzljak. Srebrnim medaljama okitili su se: Andrea Pacadi, Marta Kvez, Diana Bizjak, Sara Gelenčer. Brončani su: Ana Rajčević, Petra Mrzljak, Patrik Dukanović, Tarra Budak. Bez plasmana ostali su: Lea Leljak, Lana Rajčević, Mateo Prišlin, Renee Kuleš, Domagoj Kovač, Marko Osmokrović, Lara Paviči.

– Foksići iz turnira u turnir nižu fenomenalne rezultate. Sa svih turnira vraćaju se s peharima u ekipnoj konkurenciji. Ovaj ima posebnu važnost jer je osvojen na Valentinovo te pokazuje s koliko se ljubavi radi u ovom klubu i kako niti jedna prepreka nije nepremostiva. Ekipa Fox-a osvojila je i novčanu nagradu koju će iskoristiti u zajedničkim odlaskom u kino i zajedničkim druženjem sa svojim trenerima – poručuju iz kluba.

Na ovom jakom međunarodnom turniru ekipu Foxa vodili su: Sanela Tolić Medak, Kristijan Cvetković i Feđa Medak.

Slijedećeg dana pogoni foksa opet nisu mirovali.  Naime, ugostili su taekwondo klub Tigar iz Zagreba te odradili zajednički trening u trajanju od dva sata. Trening je bio namijenjen mlađim kadetima i kadetima u vidu smanjivanja stresa na turnirima, socijalizacije, druženja te kvalitetnijeg i kreativnijeg iskorištavanja slobodnog vremena. Druženje ja proteklo u prijateljskom okruženju, djeca su zadovoljna otišla doma puna pozitivnih dojmova te ovakve suradnje s prijateljskim klubovima Fox njeguje već punih deset godina. Skoro svaki mjesec im dođe jedan do dva kluba u goste te na taj način pružaju najmanjim foksićima priliku za napredak.

Slijedeći turniri koju su pred njima je kvalifikacijski turnir u Splitu za Europsko kadetsko prvenstvo  te nekoliko turnira u susjednoj Sloveniji.

Ekipno drugi na »Bosna Open«

SARAJEVO Članovi taekwondo kluba Fox nastupili su na turniru pod nazivom »Bosna Open« G1 svjetske serije turnira koji nosi bodove za Olimpijske igre u Sarajevu. Turnir je okupio oko 560 boraca iz 33 različite zemlje te 106 klubova. Foksići su u sveukupnom poretku kadeta zauzeli visoko drugo mjesto te je ovo drugi uzastopni G1 turnir na kojem bjelovarski Fox uzima ekipno drugo mjesto. U sveukupnom poretku kadeti, juniori, seniori Fox je zauzeo 7mj, a iza nas su ostali mnogi renomirani klubovi i nacionalni timovi. Zlatne medalje za Fox osvojili su Renee Kuleš, Sara Gelenčer te Mateo Knezić, srebrom se okitio marko Erjavac, dok su brončane medalje osvojili Ena Šimunić, Tesa Rajčević, Lara Petek. Bez medalje i postolja ostali su Sara Rajčević, Lovro Mavrlja, Tanita Demir, Marta Kvež i Lana Krapec.

– Pred nama su kvalifikacije za kadetsko i juniorsko prvenstvo Europe, te prvenstva države. Trenira se žestoko, neki odrađuju treninge od 6 sati ujutro, trudimo se održavati visoki ritam i ostvarivati vrhunske rezultate. Ovo je drugi turnir G1 serije na kojem je Fox nastupio u kratkom vremenu, na kraju godine na jednom od najmasovnijih turnira u svijetu Croatia Open bili smo drugi u juniorkama, a sad na početku nove kalendarske godine ponovili smo isti uspijeh u kadetima na Bosna Openu

Sven Petreković je proteklog vikenda sudjelovao na treninzima juniorske reprezentacije i odmjeravao je snage u sparinzima i tehničko taktičkom dijelu s ostalim potencijalnim reprezentativcima. Na proglašenju najboljih sportaša, sportašica i sportskih ekipa Bjelovara, 6. veljače, Sara Rajčević proglašena je najboljom juniorkom za 2014., Lara Petek proglašena je najboljom kadetkinjom, a ženska juniorska ekipa Fox-a treća je najbolja juniorska ekipa za 2014. Ovo je dokaz da se u klubu radi sustavno, da smo stalno u svjetskom i europskom vrhu. Samo se nadamo da će mediji i nadležni u gradu i županiji napokon progledati i shvatiti da bjelovarska djeca stvaraju svjetske hvale vrijedne rezultate. Kako smo navikli na borbu i odricanje, sami smo se snašli za novi prostor uz par prijatelja i entuzijasta i nećemo posustati u stvaranju brenda zvanog Fox – poručuju iz kluba.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 12:45 )