• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


XIV. KOLO II. HOL REGIJE CENTAR

Bjelovarčanke u Brckovljanima ostvarile planiranu pobjedu

Bjelovarčanke, ali i domaće odbojkašice zaslužile su sve pohvale za borbenost koja je utakmicu učinila napetom i dramatičnom sa mnoštvom lijepih servisa, dobrih blokova i smečeva

E-mail Ispis PDF

OK BRDSKO – ŽOK BJELOVAR  1 : 3   (19:25, 6:25, 25:18, 24:26)

BRCKOVLJANI U XIV. kolu Bjelovarčanke su gostovale u Brckovljanima i ostvarile planiranu pobjedu, ali mnogo teže nego su to očekivale, od vrlo dobrih i nadasve borbenih Brckovljanki.

Obje ekipe započinju borbeno želeći osigurati pobjedu i rezultat je neizvjestan do prvog time auta kada gošće imaju prednost od svega jedan poen. Kod rezultata 13:14 na servis dolazi Dorotea Jelić-Balta koja neuhvatljivim servisima stvara razliku od šest poena i svojoj ekipi osigurava mirnu završnicu i prvi set.

U drugi set ponijete gromoglasnim navijanjem nogometaša Rovišća koji su tamo igrali prijateljsku utakmicu, Bjelovarčanke kreću silovito uzevši početna četiri poena s dobrim servisima Andričević. Zatim na scenu stupa Gabriela Stipanović i s odličnih šest servisa stvara razliku od 1:10. Nakon dva poena za domaće na servis stupa Maja Dragašević i povećava razliku za pet novih poena. Kod rezultata 6:17, ponovo na servis dolazi Stipanović koja završava set rezultatom  6:25.

Nakon furiozne igre Bjelovarčanke u treći set ulaze opušteno što im se osvetilo. Domaće to koriste te borbenošću i upornošću pomalo povećavajući razliku na prvi time aut odlaze sa prednošću od četiri poena (12:8). Gošće sve nervoznijom igrom psihološki padaju povećavajući negativnu razliku, te set gube sa 25:18.

Osokoljene osvojenim trećim setom domaće su odlučne u namjeri da preokrenu rezultat u svoju korist, igraju odlično i na odmor odlaze sa prednošću od 12:6. Gošće ulažu krajnje napore da uhvate priključak i konačno uspijevaju poravnati rezultat na 18:18. Tada Dragašević s dva dobra servisa donosi Bjelovarčankama prednost, zatim uzvraćaju domaće i izjednačavaju na (20:20). Sara Krmpotić koja je u ovom susretu predvodila Bjelovarčanke, ponovo donosi prednost od dva poena. Kada se činilo da će gošće dobiti set, na servis dolazi Ivana Sihonović i preokreće rezultat u korist domaćih na (23:22). Tada Stipanović s dva odlična servisa donosi prednost gošćama, ali uporne domaće odbojkašice ponovo izjednačavaju na 24:24 i imaju servis. Naše dobro hvataju servis i poentiraju, a zatim Andričević oštrim servisom donosi pobjedonosni poen i prekida dramatiku u završnici četvrtog seta.

Bjelovarčanke, ali i domaće odbojkašice zaslužile su sve pohvale za borbenost koja je utakmicu učinila napetom i dramatičnom sa mnoštvom lijepih servisa, dobrih blokova i smečeva.

OK BRCKO: Tea Pavečić, Ana Darojković, Ivana Sihonović, Dajana Plavić, Dorotea Batarilo, Marina Iljkić, Josipa Bendara, Ana Pavečić.

Trener: Jasna Holik.

ŽOK BJELOVAR: Sara Krmpotić, Ana Marija Užarević, Ivona Andričević, Dorotea Jelić-Balta, Gabriela Stipanović, Maja  Dragašević, Luna Fofonjka,  Vanessa Breškić, Ana Vrhovski,   Dorotea Cesar.

Trener: Željko Stipanović.

Školska sportska dvorana Osnovne škole Božjakovina. Gledatelja 50.

Suci: Sanja Kolar i Darko Torbašinović (Čazma)

Ažurirano ( Srijeda, 18 Veljača 2015 12:48 )