• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI ZA KADETE I KADETKINJE

Jurica Kovačić osvojio brončanu medalju u Rijeci

Jurici je prva godina u konkurenciji starijih kadeta i na prvom državnom prvenstvu vraća se doma s medaljom

E-mail Ispis PDF

RIJEKA Rekordan broj sudionika na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u atletici za kadete i kadetkinje. Na atletska borilišta u Rijeci na Kantridi proteklog vikenda izašlo je 190 mladih atletskih nada iz 28 atletskih klubova, što je ujedno rekord dvoranskih prvenstava Hrvatske. Postignut je i državni rekord u bacanju kugle za kadetkinje i niz dobrih rezultata, što potvrđuje da se dobro radi u klubovima sa mlađim uzrastima.

Za atletski klub Bjelovar, nastupili su vrlo uspješno, Jurica Kovačić i Marija Beljan. Jurica Kovačić nastupio je u disciplini 60 m prepone u polufinalu od 14 atletičara, Jurica je ima najbolje vrijeme 9,11 istrčao  je osobni rekord. Ušao u finale kao kandidat za zlatnu medalju, što je za sigurno bio veliki pritisak, ali junačko srce Jurice Kovačića  dokazalo  je da se može nositi i sa starijima od sebe i u cilj ulazi kao treći u vremenu 9,18  Jurici je prva godina u konkurenciji starijih kadeta i na prvom državnom prvenstvu vraća se doma s medaljom.

U skoku u vis, Jurica Kovačić još jednom je pokazao svoju svestranost, sa preskočenih 158 cm  popravio je svoj osobni rekord čak za 8 centimetara i osvojio je 6. mjesto.

Marija Beljan  opravdala je svoj nastup na državnom prvenstvu u disciplini 60 m prepone, osvojila je 7. mjesto u vremenu osobnog rekorda 10,17 a u skoku u vis 6. mjesto sa preskočenih  148 cm.

Domaćinu AK Kvarner, velika hvala i zboru atletskih sudaca Rijeke na odličnoj organizaciji natjecanja.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 23 Veljača 2015 18:46 )