• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


III. HNL ISTOK – 16. KOLO – rezultati i najava 17. kola

Bjelovar izgubio u Čakovcu, Mladost s Brda ispratila Viroviticu s čistom peticom

Od sedam odigranih utakmica, u četiri slavili su domaći te u dvije su slavili gosti

E-mail Ispis PDF

U subotu i nedjelju, 28. veljače i 1. ožujka, odigrane su utakmice 16. kola III. Hrvatske nogometne lige istok. Od sedam odigranih utakmica, u četiri slavili su domaći, dok su tri odigrane neriješeno.

Na Brdu Mladost iz Ždralova dočekala je Viroviticu te upisala još jednu pobjedu na domaćem terenu 5:0. Protivničku mrežu su tresli: Mile Sučić u 14., 22. i 35 minuti, Hrvoje Trupac u 36. minuti i Ivan Sabljić u 69. minuti. Sljedeću utakmicu Mladost igra u nedjelju, 8. ožujka, kada odlaze u goste u Bijelo Brdo.

Bjelovar je ovo kolo gostovao u Čakovcu gdje je poražen s 0:1.

– Znali smo i prije utakmice da nas očekuje teško gostovanje u Čakovcu, jer se ekipa Međimurja najviše pojačala od svih ekipa Lige. Mi smo ostali redom bez: Marasa, Tominaca, Pušića, Jakšinića, Zubčića, Habeka, a zbog ozljede nismo mogli računati ni na Orača. Svi oni redom su bili nositelji naše ekipe u prvom djelu prvenstva. Uz sve to, imali smo suđenje koje nam sigurno nije išlo u prilog. Od dosuđenog spornog kaznenog udarca do isključenja Debača u 48. minuti. Utakmicu smo otvorili jako loše što pripisujem neiskustvu, jer smo u početnoj postavi imali jednog sedamnaestogodišnjaka i tri osamnaestogodišnjaka. Nakon početnih dvadesetak minuta i neiskorištenog jedanaesterca i dvije šanse domaćina, imali smo dvije lijepe prilike. Nakon skraćenoj kornera Korenika puca glavom s 10 metara tik pred vrata i Kolar s pet metara ne zahvaća dobro loptu glavom. Imali smo i jednu izglednu kontru četiri na dva u kojoj Lamac ne dodaje dobro loptu Kotaru, a koji se je nalazio sam na 20 metara i bio mu je otvoren put prema golu.  Gol primamo nakon ubacivanja sa centra i nesporazuma vratara i stožera što je iskoristio napadač te između njih glavom sa 14 metara šalje loptu u gol. U drugom poluvremenu igramo bolje unatoč igraču manje, no nažalost Bošnjak, Jurić i Vinković ne uspijevaju iz obećavajućih akcija postići gol. Domaćin u zadnje tri minute iz kontre ima dvije izglede prilike koje ne realizira – kaže trener Bjelovara Mario Kos.

U sljedećem kolu, 7. ožujka,  Bjelovar na Gradskom stadionu dočekuje Višnjevac.

Ažurirano ( Nedjelja, 01 Ožujak 2015 19:23 )