• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ČLANOVI FOXA NA KVALIFIKACIJSKOM TURNIRU ZA KADETSKO EUROPSKO PRVENSTVO U SPLITU

Pet pehara za FOX na Dalmacija kup-u!

Na popularnim Gripama najbolji bjelovarski taekwondo klub Fox pomeo je konkurenciju osvojivši ekipna druga mjesta u konkurenciji kadeta, juniora i sveukupnoj konkurenciji mlađih kadeta, kadeta i juniora

E-mail Ispis PDF

SPLIT Ovog vikenda članovi Fox-a, najboljeg bjelovarskog taekwondo kluba opet su briljirali na kvalifikacijskom turniru za kadetsko europsko prvenstvo osvojivši čak pet pehara.

Prvi kvalifikacijski turnir za kadetsko Europsko prvenstvo pod pokroviteljstvom HTS-a prošao je za Fox na najboljoj mogući način te imaju odlične temelje za uspješnu europsku sezonu. Na Dalmacija kupu koji je održan u Splitu na popularnim Gripama najbolji bjelovarski taekwondo klub Fox pomeo je konkurenciju osvojivši ekipna druga mjesta u konkurenciji kadeta, juniora i sveukupnoj konkurenciji mlađih kadeta, kadeta i juniora. Jedino je splitski Marijan bio uspješniji jer su nastupili sa 130 natjecatelja, dok je Foksića bilo samo deset.

Svi Foksići prikazali su zavidnu fizičku spremu te su briljirali kad je bilo najpotrebnije te opravdali status glavnih kandidata za kadetsko europsko prvenstvo. Zlatne medalje i prva mjesta osvojili su u kadetskoj konkurenciji: Lara Petek, Marko Erjavac te Mateo Knezić. Brončane medalje pripale su: Marti Kvež i Renee Kuleš. Bez plasmana ostali su: Tesa Rajčević, Petra Mrzljak, Mateo Prišlin. U juniorskoj konkurenciji zlatnim medaljama i prvim mjestima okitili su se Helena Mrzljak, Diana Bizjak, Lovro Mavrlja.

Na kraju da turnir bude u što boljem sjećanju pobrinuli su se Helena Mrzljak i Lovro Mavrlja koji su proglašeni najboljim juniorima turnira te uz prethodno osvojena tri pehara, dodali smo još dva u pojedinačnoj konkurenciji.

– Početak europskih kvalifikacija nismo mogli otvoriti na bolji način, sad samo moramo nastaviti  istom ritmu i paziti da nas ovaj rezultat ne uspava, već krenuti još bolje i još žešće u treninge i analizu protivnika. Veliko hvala sportskom savezu Bjelovarsko-bilogorske županije na posuđenom kombiju te Siniši Petrekoviću na vožnji djece i svim roditeljima koji su pratili borce na turnir i bili ima podrška – poručuju iz kluba Fox.

Treneri koji su vodili najbolji bjelovarski klub su Feđa Medak i Kristijan Cvetković. Taekwondo klub Fox bio je jedini predstavnik Grada Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorske županije na ovom turniru i kvalifikacijama za Europsko Kadetsko Prvenstvo.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 11:04 )